6 tips voor een dag vol energie én zonder stress

6 tips voor een dag vol energie én zonder stress

1. Start je dag met een glas citroenwater.

Je dag beginnen met een glas citroenwater op een nuchtere maag is het perfecte begin van je dag. Je hoeft het water niet te koken. Het gaat er om dat het warm is zodat je lichaam geen energie hoeft te verbruiken om het water dat je drinkt, op lichaamstemperatuur te krijgen. Citroen bevat ontzettend veel vitamine C waar je energie van krijgt en een goede weerstand.

2. Laat de koffie staan

Veel mensen drinken koffie omdat ze anders lastig opstarten. Maar je zal merken wanneer je stopt met koffie drinken en je door de eerste dagen heen komt, je juist meer energie zal hebben zonder koffie. De energie die je van koffie krijgt is een korte energieboost waarnaar je vervolgens weer in zal kakken en weer opnieuw koffie nodig hebt

3. Neem momentjes voor jezelf

In ons hectische leven is vaak nergens tijd meer voor. Probeer toch door de dag heen momentjes voor jezelf te nemen. Ga even ergens rustig zitten. Het liefste buiten met zo min mogelijk prikkels om je heen en ga ‘gewoon’ een potje zitten staren. Heerlijk! Ik word er zelf echt rustig van.

4. Zet een kop kamillethee

Maak lekker een kop kamillethee voor jezelf. Ga er mee op de bank zitten en zet de tv uit. Geniet even alleen van je kop thee en de rust om je heen. Je bereid jezelf nu voor om naar bed te gaan. Als je te druk in je hoofd bent zal in slaap vallen een stuk lastiger zijn.

5. Zet je telefoon op vliegtuigstand

Er zijn wat onderzoeken gedaan naar de invloed van de straling van je telefoon op je hersenactiviteit. Zelf heb ik gemerkt dat het veel meer rust geeft als mijn telefoon op vliegtuigstand staat voor ik ga slapen. Of het nou door de straling komt of niet, ik slaap nu stukken beter.

6. Brainwaves om beter te kunnen slapen

Heb je toch moeite om in slaap te kunnen vallen? Download dan een Brainwaves app. De tonen die deze app produceert maken je rustig en je valt er vaak snel van in slaap.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *