4 belangrijke “regels” voor een liefdevol leven

4 belangrijke “regels” voor een liefdevol leven

Het einde van het jaar is in zicht en we zijn benieuwd wat voor dingen in 2015 weer op ons pad zullen komen. Ben je in een relatie of ben je single? Hoe kan je in beiden situaties zorgen voor een liefdevol jaar voor zowel jezelf als voor anderen?

1. Volg je intuïtie

Iedereen heeft intuïtie alleen de een luistert er beter naar dan de ander. We zijn geneigd onze beslissingen te baseren op kennis die we op hebben gedaan, verwachtingen van de omgeving of door dingen die we hebben meegemaakt. Daardoor vergeten we naar onze intuïtie te luisteren en juist die intuïtie brengt ons op de goede plek en zorgt ervoor dat we de keuzes maken die bij ons passen.
Zegt je intuïtie dat iets of iemand niet goed voor je is, dan is dat waarschijnlijk ook zo. Dan kan het plaatje nog zo mooi zijn of de omgeving nog zo hard roepen dat jullie perfect bij elkaar passen. Vertrouw op je eigen innerlijke stem. Hoe eerder je dit doet, hoe dichter je bij de liefde komt. Liefde voor een ander, maar nog belangrijker, voor jezelf.

2. Bewaak je grenzen

In een relatie maar ook als we iemand leren kennen zijn we geneigd over grenzen heen te gaan. Je vindt iemand leuk en wilt dat dat gevoel wederzijds is. Onbewust laten we anderen over onze grenzen heen gaan omdat we verlangen naar geliefd te worden. Hierdoor verlies je niet alleen jezelf maar uiteindelijk ook de ander omdat de verhoudingen scheef worden. Duidelijk zijn en grenzen stellen betekent niet dat je niet van de ander houdt, je laat alleen zien dat je ook van jezelf houdt. En laat zelfrespect en zelfliefde nou juist nóg aantrekkelijker zijn voor de ander.

3. Stel je open

Ongeacht wat voor vervelende dingen je ook mee hebt gemaakt. Om liefde te vinden of te behouden moet je bereid zijn jezelf open te stellen. Dit betekent dat je jezelf soms best kwetsbaar mag opstellen. Juist zelfs! Als jij niet laat zien wat je voelt dan doet de ander dat ook niet. Zo loop je misschien wel iets heel moois mis.

4. Wees jezelf en accepteer jezelf

Niemand is perfect al willen we dat anderen vaak wel graag laten denken. Maar uiteindelijk ontdekt de ander toch wel wie je echt bent. Een wat nou als het plaatje dan ineens tegenvalt?
Als je vanaf het begin jezelf bent trek je de mensen aan die onvoorwaardelijk van jou zullen houden en je nemen zoals je bent.

Je bent goed zoals je bent. Één iemand houdt in ieder geval al van jou en dat ben jij zelf. Liefdevoller kan niet!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *