Reiki

Reiki

Alles in ons universum bestaat uit energie. Reiki is eeuwenoude methode waarbij energie via handopleggingen overgedragen wordt van behandelaar naar cliënt. Hierbij draag ik als behandelaar niet mijn eigen energie over maar tap ik in de energie van het universum.

Wanneer Reiki?

Reiki gebruik ik als aanvulling in de behandeling.
Door je lichaam loopt een netwerk van energiebanen. In die energiebanen kunnen blokkades ontstaan. Met Reiki healing los ik deze blokkades op zodat de energie weer goed kan stromen en klachten kunnen verdwijnen.
Daarmee is Reiki bijvoorbeeld goed in te zetten bij:

  • Het gevoel vast gelopen te zijn;
  • Veel in het hoofd zitten
  • Niet kunnen aarden;
  • Mentale disbalans zoals stress;
  • Emotioneel uit balans zijn;
  • Ondersteuning bij lichamelijke klachten

De geschiedenis van Reiki

Reiki is het Japanse woord voor Universele Energie. Het is een eeuwenoude behandelmethode. De Japanner Mikao Usui is de grondlegger van Reiki. In 1937 introduceerde Hawayo Takata Reiki in Hawaii. Vanuit de Verenigde Staten is het later in Europa terecht gekomen.

Wat is Reiki?

Er zijn verschillende vormen van Reiki (healing) maar in de kern gaat het bij alle vormen om het overdragen van universele energie. Met handopleggingen kan je met universele energie jezelf, een dier of een ander behandelen. Reiki geeft je balans en rust terug in je leven. Reiki mag niet gezien worden als een vervanging van de medische geneeskunde. Het is wel een perfecte aanvulling daarop.

Mijn opleidingen

2014 – Opleiding Tera Mai Reiki
2014 – Training Angel Healing
2021 – Master in Shamballa, Multidimensional Healing