Reiki verandert je

Reiki verandert je

meditatieOngeveer 10 jaar geleden kwam ik in aanraking met Reiki. Ik ontmoette een Reiki Master op vakantie. Sindsdien was ik ontzettend nieuwsgierig. Ik heb een keer een behandeling gehad en ervaren hoe bijzonder het was. Ik heb nooit de stap gezet om een Reiki opleiding te doen tot ik in contact kwam met Nicola, Reiki Master van Atlas Reiki. Ze gaf mij vanaf het eerste contact een prettig gevoel en dat maakte de stap nog makkelijker voor mij.

De geschiedenis van Reiki

Reiki is het Japanse woord voor Universele Energie. Het is een eeuwenoude behandelmethode. De Japanner Mikao Usui is de grondlegger van Reiki. In 1937 introduceerde Hawayo Takata Reiki in Hawaii. Vanuit de Verenigde Staten is het later in Europa terecht gekomen.

 Wat is Reiki?

ReikiMet handopleggingen kan je met universele energie jezelf, een dier of een ander behandelen. Reiki geeft je balans en rust terug in je leven. Reiki mag niet gezien worden als een vervanging van de medische geneeskunde. Het is wel een perfecte aanvulling daarop. Genezing met Reiki is een proces. Je kan na een behandeling al verschil aan symptomen merken maar er is tijd nodig en meerdere behandelingen om een oorzaak aan te pakken.

Mijn ervaring met Reiki

Tijdens mijn Reiki cursus kreeg ik eerst een behandeling om tot rust te komen ter voorbereiding van de rest van de cursus. Nicola vertelde mij het prachtige verhaal over hoe Reiki is begonnen. Daarna bespraken we waarom ik graag ingewijd wilde worden. Mijn doel was voornamelijk zelfbehandeling en het vinden van een stukje rust en balans in mijn leven.
Nicola Reiki Master
De inwijding is heel bijzonder en eigenlijk alleen te begrijpen als je het zelf ervaren hebt. Naderhand voelde ik mij ontzettend rustig. Ik wilde beschrijven hoe ik het vond maar ik kon geen woord uitbrengen. Ik was letterlijk naar mijn woorden aan het zoeken. Achteraf kan ik het het beste beschrijven als een gevoel van Zen en een heldere blik. Reiki wordt door velen nog gezien als iets zweverigs waar wij Hollanders eigenlijk toch te nuchter voor zijn. Ik heb me na de inwijding alles behalve zweverig gevoeld. Ik voel mij nu juist alsof ik met beiden voeten op de grond sta en alles een stuk duidelijker en helderder zie. Het heeft mijn ogen op veel manieren geopend.

Ik ben nu bijna een maand verder sinds de cursus en ben in deze korte tijd veel veranderd. Ik zie nu duidelijk wat goed voor mij is en weet er ook naar te handelen. Iets waar ik voorheen moeite mee had omdat ik anderen niet wilde kwetsen.

 Zelf Reiki ervaren?

Ben je benieuwd naar Reiki en wil je graag een behandeling of ook een Reiki opleiding doen? Op de website van Atlas Reiki vindt je veel informatie over de behandelingen en opleidingen die Nicola aanbiedt. Ook een interessante website van Nicola is: De InwijdingswegGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *