Yoga bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam

Yoga bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam

Ik was thuis al een tijdje bezig met yoga maar wilde heel graag lessen gaan volgen om echt te kunnen ontspannen. Thuis heb ik daar toch altijd wat meer moeite mee. Ik zat wat te speuren op het internet en ik kwam terecht bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Ik was gelijk verkocht en heb een afspraak gemaakt om de volgende dag een lesje Yin Yoga te volgen.

“Fen je hebt een nieuwe verslaving gevonden!”  En ja het is echt waar, ik ben verslaafd geworden aan yoga.

de nieuwe yogaschool

Meer dan yoga

Maar bij De Nieuwe Yogaschool is het meer dan alleen yoga. Zodra ik in de school naar binnen stap raak ik helemaal zen. Het is er rustig en iedereen lijkt ontspannen en bijna op fluistertoon te praten. Het voelt als een complete beleving.

Yoga is ontzettend populair aan het worden en yogascholen duiken dan ook overal op. Ik heb wel eens eerder ergens een yogales gevolgd maar daar was ik geen fan. Het draaide in die les vooral om hoe lenig je was en uiteindelijk ging ik meer gefrustreerd de les uit dan ik naar binnen ging.

Bij De Nieuwe Yogaschool wordt er échte yoga gegeven. De lessen draaien om ontspannen en ‘in het moment zijn’. In het begin is dat ontzettend moeilijk en je merkt dat je gedachten constant afdwalen naar de boodschappen die je nog moet doen of dat telefoontje dat je nog even moet plegen.
Tijdens een yogales is de grootste uitdaging in het hier en nu aanwezig te zijn. Het gaat er niet om of je op je hoofd kan staan en of je je been in je nek kan leggen.

Er zijn verschillende soorten yoga waarbij de ene les meer nadruk ligt op Yang (kracht en lenigheid) en de andere les meer op Yin (rust en ontspanning). Als je eenmaal zover bent dat je echt kunt ontspannen en ‘kunt ervaren’ kan een een yogales ook best confronterend zijn. Tijdens een Yin practice kunnen er emoties naar boven komen. Van de yogalessen waar de nadruk ligt op Yang heb ik tot nu toe alleen maar spierpijn gehad wat mij stiekem wel een meer voldaan gevoel geeft.

Ben je benieuwd naar yogalessen bij De Nieuwe Yogaschool? Bezoek dan hun website!

zaal de nieuwe yogaschool
de nieuwe yogaschool

salade bij de nieuwe yogaschoolGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *