Al eens een WithLocals experience gedaan? Deze ervaring mag je niet missen!

Al eens een WithLocals experience gedaan? Deze ervaring mag je niet missen!

Heb je er al eens van gehoord…WithLocals?
Niet? Dan mis je echt wat!
withlocals

Over WithLocals

WithLocals is een organisatie die reizigers verbindt met locale mensen. Vergelijkbaar met het concept van Airbnb maar bij WithLocals gaat het juist om het contact tussen de mensen. WithLocals biedt verschillende experiences: “eat with locals”, “tour with locals” en “activities with locals”. In Azië is het concept al een tijd bekend en sinds kort zitten ze ook in Nederland! Hurrayyy!

Voor WithLocals is het échte contact tussen de mensen dus belangrijk. Daarom richten ze zich niet alleen op de verbinding tussen reizigers en locals maar ook op de verbinding tussen locals en locals. Contact maken dus met nieuwe mensen uit je eigen omgeving!

Ontvangst door host Marta

Vorige week heb ik via WithLocals een etentje gehad bij thuiskok Marta in Amsterdam Noord. Ik woon zelf ook in Amsterdam maar pas een jaar, ik noem mijzelf dan ook eerder een reiziger dan een local!
Ik had mijn vader, moeder en neefje meegenomen. We kwamen aan in een leuke buurt en werden welkom geheten door Marta met een heerlijk glas port. Marta heeft een warm en gezellig huis en vertelde over zichzelf en wat ze zoal doet. Marta houdt van koken en kookt met plezier voor andere mensen bij haar thuis.
Na even gekletst te hebben zei ze: “zijn jullie eigenlijk op de hoogte dat er nog meer gasten komen? Het is een dinerparty vanavond.” Ik wist dit niet maar werd eigenlijk alleen maar enthousiaster. Als je dan toch bij een onbekende thuis gaat eten is het des te leuker als er meer mensen aanschuiven die je nog nooit ontmoet hebt. Toch?
Je kan overigens wel gewoon een private diner boeken.

withlocalsWithLocals diner

Even later kwamen de andere gasten aan, 3 vrienden van elkaar. We vertelde allemaal even iets over onszelf en gingen daarna aan tafel. Marta had een heerlijk Portugees 3-gangen diner verzorgd. We begonnen met een romige Caldo Verde soep. Dit is boerenkool soep op z’n Portugees met worst erin die lijkt op chorizo. Dat was smullen. Het hoofdgerecht was kabeljauw. De vis was in de oven bereid met heerlijke kruiden. En tot slot het toetje. Mij kan je echt wakker maken voor lekkere toetjes en zo’n toetje had Marta ook voor ons klaargemaakt. Een stevige chocolade mousse met een Portugese pudding met zelfgemaakte karamelsaus. Mmmmm jammm!

Verhalen & besef

Tijdens het eten hebben we het over van alles en nog wat gehad, van werk tot familie tot het onderwerp “daten anno nu”. Je deelt verhalen alsof je iedereen al jaren kent. Soms ietwat gênante verhalen…tjah dat heb je soms als je gezellig aan de wijn zit.
Normaal gesproken staat er een tijd van een uur of 3 voor een etentje bij een WithLocal host. Het begon om 19uur maar toen ik op mijn horloge keek toen we naar huis gingen, was het al 23:30uur. Zo gezellig was het dus geweest!

Na zo’n avond besef je je hoe leuk en inspirerend het is om contact te maken met onbekende mensen, dat er meer is dan je eigen leefwereld én dat eten bij een host van WithLocals vele malen gezelliger is dan in de meeste “restaurants” (lees: eetfabrieken).

Over 3 weken ga ik een reis door Indonesië maken. Een “eat with locals” en “tour with locals” staan al op mijn wishlist voor deze trip!

Ook nieuwsgierig? Je kan via de site verschillende experiences boeken. Check de WithLocals Experiences hier!
Op dit moment hebben ze zelfs een aanbieding. Iedere 2e persoon is gratis en de actie loopt tot en met 30 juni!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *