Water uit een Dopper drinkfles: bewust van de natuur en je lichaam

Water uit een Dopper drinkfles: bewust van de natuur en je lichaam

Nederlands kraanwater is ontzettend zuiver water. Zonde toch als je dat zuivere water uit een vervuild plastic flesje drinkt?

Géén weekmakers

Veel gewone plastic flesjes bevatten weekmakers (Bisphenol A). Weekmakers worden gebruikt om het plastic soepel te houden. Het grote nadeel is dat deze weekmakers in het water (of voedsel) lekken en je ze vervolgens binnen krijgt. Ze verstoren je hormoonhuishouding en daar kan je vervelende symptomen van krijgen. Dopper flessen zijn van duurzaam plastic en bevatten geen weekmakers. Je kan dus met een gerust hart deze flessen vullen met kraanwater.

Drinkfles die goed voor het milieu is

Dagelijks kopen mensen plastic flesjes uit gemakzucht. Je hebt dorst dus je haalt even een flesje water. We produceren hiermee ontzettend veel plastic afval. Zonde van het milieu lijkt mij?
Dopper flessen zijn duurzaam en gaan heel lang mee. Sinds ik trotse bezitter ben van een echte Dopper, heb ik deze altijd bij me. Maar dat flesje raakt onderweg toch een keertje leeg? Als je genoeg water wilt drinken dan moet je dit flesje zeker een paar keer per dag bijvullen. Gelukkig is dat in Nederland niet lastig. Wat veel mensen niet weten is dat wij over ontzettend veel gratis kraanwatertappunten beschikken. Benieuwd waar je die kan vinden? Heel handig: hier vind je tappunten in Nederland. Nóg handiger: dopper heeft een app waarmee je alle tappunten in Nederland kan vinden.

Cradle-to-Cradle drinkfles

De cradle-to-cradle filosofie is bedacht door William McDonough en Dr. Michael Braungart. Zij hebben een instituut opgericht om bedrijven te steunen die het beter willen doen voor het milieu. Dopper is vanaf juli cradle-to-cradle gecertificeerd. Maar wat houdt dat precies in? Dopper kan aantonen dat alleen gebruik wordt gemaakt van veilige grondstoffen en is je flesje onverhoopt stuk gegaan? Dan mag je het opsturen naar Dopper en zij maken er weer een nieuwe Dopper van.

Win je eigen Dopper!

Klinkt dit je allemaal goed in de oren? Ik mag een groene Dopper weggeven!
Wat moet je hier voor doen? Heel simpel!
Laat onder dit artikel en op de BioSchoonheid Facebook post over Dopper een reactie achter. Vertel in je reactie waarom of waarvoor jij deze fijne Dopper wilt winnen.

Benieuwd naar meer artikelen voor een gezonde levensstijl?

 5 thoughts on “Water uit een Dopper drinkfles: bewust van de natuur en je lichaam”

 • Goedemiddag

  ik wist helemaal niet dat er schadelijke stoffen in zitten!
  ik gebruik wel altijd een plastic flensje die ik weer bij vul. maar dan is zoon duurzame fles veel gemakkelijker!
  Dus ik zou hem best willen winnen! en vind zobizo dat we minder afval moeten maken met zen allen!!

  Gr melanie

 • Ik ben begin dit jaar begonnen met een gezonder (raw vegan) dieet en bij die ‘lifestyle’, zoals ik het liever noem, past deze drinkfles natuurlijk perfect!
  Hij zou ideaal zijn voor onderweg of als drinkfles voor naast mijn bed (ik lig wegens mijn chronische ziekte veel in bed), weg met de plastic waterflesjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *