Waarom vrouwen de “bad guy” hebben verzonnen

Waarom vrouwen de “bad guy” hebben verzonnen

Bij mij ging er een aantal jaar geleden een lampje branden na het zien van de film “he’s just not that into you”. Alle dating regels en mannen-signalen die vriendinnen elkaar zorgvuldig verteld hadden (alsof het over de meest kostbare informatie ging), veranderden ineens in sprookjes zonder een eind goed al goed. Ineens was er geen bad guy meer en ik werd even met mijn neus op de feiten gedrukt. Als een man zich laks en ongeïnteresseerd gedroeg, dan had hij ook daadwerkelijk geen interesse.

Toch merkte ik ondanks deze uitermate verhelderende inzichten dat het bad guy fenomeen regelmatig weer om de hoek kwam kijken.  Zo zie ik geregeld 4-pagina artikelen voorbij komen over hoe je bad guys kunt herkennen. Hoe bedoel je elkaar voor de gek houden?

Stel je voor, je hebt een gezellige date en aan het einde van de avond strooit de man tegenover je -die je letterlijk net 2 uur kent- met meerdere hints of jullie niet samen naar huis kunnen gaan. Verontwaardigd trek je je wenkbrauw wat op en negeer je verder maar het feit dat hij dacht dat het zo makkelijk zou gaan. De volgende dag bespreek je met je vriendin hoe gezellig was maar dat dat je verder niets meer gehoord hebt.  En haar reactie is vervolgens: “Ach wees maar blij joh, dat is zo’n foute gast!”
EN DÁT is dus waar we al de mist in gaan. Ondanks dat ik een hopeloze romanticus ben en een galantere houding meer kan waarderen, heb ik geen moeite om te zeggen dat dit geen foute man is. Nee het is slechts een man die geen échte interesse heeft, je niet als girlfriend material ziet en dus geen moeite heeft om direct het bed met je te delen. Niet dat mannen zo diep nadenken over wanneer het het juiste moment is om te kunnen rollebollen maar wanneer hij een vrouw ontmoet die hij leuk vindt, dan hoopt hij stiekem dat ze niet direct met hem het bed in duikt.

Ondanks dat we eigenlijk heel goed aanvoelen hoe de situatie in elkaar steekt, steken we maar al te graag onze kop in het zand. We blijven ze bad guys noemen en houden elkaar voor de gek door excuses voor het gedrag van deze mannen te bedenken. Alles om maar niet te hoeven zien “that he’s just not that into you!”. Terwijl er toch niets mis mee is als hij je gewoon niet zo leuk vindt, dat betekent niet dat je niet likeable bent, maar gewoon niet hét voor hem bent.

Laten we dus ophouden met onszelf voor de gek te houden en de volgende keer als we een 4-pagina artikel willen lezen over hoe de bad guy te herkennen, de titel in ons hoofd veranderen in signalen dat hij geen serieuze interesse heeft.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *