Verse sapjes voor een energieboost

Verse sapjes voor een energieboost

Zondagochtend en je kan nog wel wat extra energie gebruiken om de dag door te komen… Maak een lekker sapje voor jezelf vol met vitaminen die je energieniveau goed omhoog krikken.

Ik ben zelf gek op de aparte smaak van gember. Het is zoet en pittig tegelijk. Gember is ontstekingsremmend en geeft je energie. Heerlijk dus voor in een verfrissend sapje.

Voor mijn verjaardag kreeg ik een kadoo waar ik helemaal vrolijk van werd… Een slowjuicer van Versapers. Met een slowjuicer kan je ontzettend lekkere groente- en fruit sapjes maken zonder dat er allemaal pulp in zit, je houdt alleen het sap over.

Waarom verse sapjes drinken?

Sapjes zijn een makkelijke, snelle en ook lekkere manier om rauwe groenten binnen te krijgen. Je hoeft de groenten dus niet te koken en de vitaminen blijven behouden. Omdat je er van alles aan toe kan voegen zodat het naar jouw smaak is, kan je deze gezonde sapjes ook prima op de vroege ochtend drinken.

Ingrediënten sapje

  • 2 grote winterpenen of 3 grote wortels
  • 1 sinaassappel
  • stuk gember

Was de winterpenen en schil ze, pel de sinaasappel en haal vervolgens het schilletje van de gember. Doe de ingrediënten een voor een in de slowjuicer. Smullen!

Variëren met gezonde sapjes

Van onze papa’s en mama’s hebben we vroeger al geleerd dat je altijd moet afwisselen met je voeding en vooral je groenten. Daarom hier nog een aantal lekkere gezonde sap-variaties.

Paarse vitamine shot

  • Spinazie
  • Frambozen

Haal een zak met verse gewassen bladspinazie. In de supermarkt kan je bevroren frambozen in een doosje kopen. Laat de helft van de frambozen ontdooien en doe ze in de slowjuicer, vervolgens de bladspinazie en je bent klaar. Genieten maar!

Groene vitamine booster

Ben je al wat verder gevorderd met de groente sapjes dan kan je steeds minder fruit toevoegen aan je sap.Probeer eens een sapje met:

  • Andijvie
  • 2 appels
  • eventueel een schep tarwegraspoeder


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *