De vernietiger die palmolie heet

De vernietiger die palmolie heet

Wist je dat je met jouw broodje pindakaas meehelpt aan de vernietiging van oerwouden en de bedreiging van vele diersoorten?

Pindakaas daar word je groot en sterk van. Ik reken mijzelf tot de Nederlanders die is opgegroeid is met pindakaas. Ik ben het wel wat minder gaan eten want tjah, ieder pondje gaat door het mondje maar toen ik besefte wat één van de ingrediënten is van pindakaas, heb ik het niet meer aangeraakt.

Naast de overheerlijke pinda’s, wat suiker of dextrose, zit er palmolie in je pindakaas. Dat klinkt natuurlijk en gezond in de oren hè? Maar waar die palmolie vandaan komt is heel zorgelijk. Palmolie komt van palmolieplantages. Voor het aanleggen van palmolieplantages worden complete oerwouden vernietigd. Allerlei diersoorten verliezen hun huis en worden daardoor met uitsterven bedreigd.

Palmolie is al lange tijd een issue en bedrijven als Unilever hebben ook verkondigd dat ze over gaan op duurzame palmolie maar in hoeverre dat nu daadwerkelijk duurzaam is, is de vraag. Wat mij betreft is er niets duurzaam aan zolang er ook nog maar een vierkante meter oerwoud voor gekapt wordt.
Helaas is pindakaas niet het enige product waarin palmolie verwerkt is. Het zit in 50% van onze producten. Het goede nieuws is dat deze producten ook duurzame alternatieven hebben waar geen palmolie in verwerkt is.

Wat kan je doen om de vernietiging van de oerwouden tegen te gaan? Check deze video!

If you want things to change, start with yourself