Tarwegras: vol vitaminen en mineralen

Tarwegras: vol vitaminen en mineralen

tarwegras vitamine boost superfoodTarwegras is een jonge tarwe waarvan onder andere een heel puur en ontzettend gezond groen sapje gemaakt wordt.

Tarwegras is een grassoort wat na 10 dagen kweken klaar is om geoogst te kunnen worden. Het gras kan met een elektrische machine tot sap gemaald worden.

Wat is de werking van tarwegras?

Het gras heeft een herstellende en voedende werking op het lichaam. Het reinigt het bloed, de dikke darm en de lever. Het is dus perfect om mee te ontgiften.

Tarwegras tegen verzuring

Verzuring is een proces dat optreedt wanneer het lichaam langere tijd een vitaminen en mineralen tekort heeft. Wanneer het lichaam een langere periode te weinig voedingsstoffen binnen krijgt gaat het lichaam uiteindelijk mineralen onttrekken aan het eigen weefsel. Hierdoor zullen als eerste kwalen als huidproblemen of haaruitval ontstaan maar later kan de verzuren ziektes als gevolg hebben. Tarwegras zit boordevol vitaminen en mineralen en is dus een perfecte toevoeging aan de dagelijkse voeding.

Waarom is tarwegras zo goed?

In tarwegras zitten vitamine A, vitamine B-B12, vitamine C, ijzer, kalium, calcium, magnesium, fosfor, natrium en vitamine K & E. Iedereen weet dat vitaminen en mineralen heel belangrijk zijn voor je lichaam maar wist je dat een dosis tarwegras (1 cupje) gelijk staat aan 800-900 gram groente en fruit?

Voordelen tarwegras

 • Energie booster
 • Gelijk aan 800-900 gram groente/fruit
 • Versterkt het immuumsysteem
 • Gemakkelijk te drinken

Waar kan je tarwegras kopen?

Tarwegras is in verschillende vormen verkrijgbaar. Je kan het gras zelf kweken, je kan tabletten kopen en je kan het als ingevroren sap kopen bij grote natuurwinkels. Het nadeel van tabletten is dat er veel meer voedingsstoffen verloren gaan dan bij de verse sap die direct ingevroren wordt.
Tarwegras is niet goedkoop als je het kant en klaar koopt maar je krijgt er wel een hoop voor terug! Wil je deze vitamine booster proberen? Bij de Superfoodkoning kan je biologisch tarwegras bestellen.3 thoughts on “Tarwegras: vol vitaminen en mineralen”

  • Hoi Chantal,

   Bedankt voor je interessante vraag! Tarwe en tarwegras zijn twee heel verschillende dingen. Tarwegras is de jonge scheut van tarwe. Voor dat er graan vormt, groeien er groene grassprieten. De voedingswaarde is heel anders in dit stadium. Het is rijk aan vitaminen en tevens ook koolhydraatarm. Je kunt het eigenlijk beter met een groente vergelijken dan met een graansoort. Heb ik hiermee je vraag beantwoord?
   Groeten,
   Fenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *