Seks maakt zelfverzekerd en gelukkiger

Seks maakt zelfverzekerd en gelukkiger

Seks maakt gelukkig. En dan heb ik het niet over de geluksstofjes die je aanmaakt tijdens de climax. De hele reis naar dat punt toe is wat jou zelfverzekerd, zelfbewust en gelukkig kán maken.

Nu denk je, waar gaat dit heen?
Ik heb lang getwijfeld of dit een onderwerp is wat ik kon bespreken op mijn blog omdat er in het openbaar over praten enigszins weerstand oplevert bij velen. En begrijpelijk want we zijn opgevoed met het idee dat seks taboe is. En dat is denk ik waar het juist mis gaat.

Mind your own body

Velen van ons zullen ervaren dat ze tijdens de seks bijvoorbeeld bang zijn om verkeerd over te komen of voor schut te staan. Ze zijn teveel bezig met wat anderen van hun zullen denken. Bezig zijn met andermans mening is nou juist wat je níet moet doen. Zowel tijdens seks als in het verdere leven.

Wat bedoel ik dan met seks maakt gelukkig?

Seks zelf zal je niet perse gelukkiger maken al is het natuurlijk een leuke bezigheid. De boodschap die ik met dit artikel mee wil geven is dat je door seks kan leren je eigen remmingen los te laten en van het moment leert te genieten. Je leert je lichaam kennen, te beseffen hoe bijzonder die is en er van te houden.

Geniet van het leven zoals het komt

Als je van seks weet te genieten dan kan je van de andere mooie dingen in het leven ook makkelijker genieten. Zonder remmingen, zonder schuldgevoel. Je laat het leven je overkomen in plaats van dat je dingen probeert te controleren of in de hand te houden.
Wees niet bezig met de toekomst maar leef in het hier en nu. Als je dat weet toe te passen tijdens de seks, dan kan je dat ook in het dagelijks leven. Dat zal zeer bevrijdend werken.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *