8 redenen waarom je een keer moet backpacken

8 redenen waarom je een keer moet backpacken

redenen backpacken
Dit plaatje schoot ik tijdens mijn backpack trip door Thailand. Het was al laat, we moesten nog een boottocht maken en ik wist dat als we aan de overkant waren we ook nog een hotel moesten gaan zoeken. Ik baande mij een weg door het water richting de boot. Op mijn blote voeten, slippers in mijn handen en loodzware backpack op mijn rug. Eenmaal in de boot spatte het zoute water in mijn gezicht en knalde we over de golven heen. Maar ik kon niets anders dan intens gelukkig zijn.

Natuurlijk is het doel van vakantie dat je er blij en ontspannen van wordt maar deze reis deed iets anders met me. Ergens compleet blanco in gaan en alles over je heen laten komen. Je niets aantrekken van andermans ergernissen  en van ieder moment genieten.

Nadat ik deze reis had gemaakt was ik er van overtuigd dat eigenlijk iedereen dit ooit in zijn leven moet doen. Daarom mijn 8 redenen om te backpacken.

1. Gevoel van vrijheid

Vrijheid is het heerlijkste gevoel wat er bestaat. Wat mij betreft dan. Het gevoel dat je niets moet en alles mag. Je hebt geen verplichtingen en doet enkel wat je leuk vindt.

2. Zelfstandig zijn

Helemaal op jezelf aangewezen ben je natuurlijk als je een solo backpack trip maakt. Maar ook als je samen met iemand gaat kan backpacken je heel zelfstandig maken. Waak er wel voor dat je niet teveel op je reismaatje leunt. Regel om de beurt dingen en plan ook je eigen dag uitstapjes.

3. Nieuwe mensen ontmoeten

In je eentje backpacken is de beste manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Mijn reis door Thailand begon met een heenvlucht in mijn eentje en de eerste week zou ik ook alleen zijn. Maar het liep anders. In het vliegtuig sprak ik al een gezellige meid aan en we besloten beiden onze reis een beetje aan te passen en gingen samen op pad.

4. Goed voor je zelfvertrouwen

Backpacken is eigenlijk één groot bewijs aan jezelf dat je alles aankan. Dit vergroot je zelfvertrouwen enorm.

5. Veerkrachtig

Je kan behoorlijk wat gekke dingen meemaken tijdens het backpacken. Van vieze hotelkamers en ijskoud douchen tot geld dat uit je backpack gestolen wordt. Ontspan, bekijk de situatie en ga weer verder. Je zult merken hoe veerkrachtig je bent.

6. Geluk zit hem in de kleine dingen

Hoe blij je kan worden van een kamer met een douche, een ontbijtje of een matras waar je geen hernia van krijgt. Dan besef je je hoe luxe je het eigenlijk hebt in Nederland. Ik ben tijdens mijn reis weer meer van de kleine dingen gaan genieten.

7. Even uit het dagelijkse leven

Iedere dag hetzelfde ritme. Opstaan, eten, werken, eten, slapen. Soms kan je het gevoel krijgen dat je wereld alleen daar om draait en dat je werk maakt wie je bent. Een backpack reis maakt je even helemaal los van alles thuis.

8. Jezelf leren kennen

De invloeden die je thuis hebt zijn er even niet tijdens zo’n reis. Geen meningen van vrienden of familie. Hierdoor ontdek je wat je zelf eigenlijk allemaal wilt, leuk vindt en wie je dus bent. Zonder dat je beïnvloed kan worden door mensen die thuis belangrijk voor je zijn.

Heb jij al eens een backpack reis gemaakt of ben je het van plan? Wat zijn jouw belangrijkste redenen om te backpacken? Laat een reactie achter!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *