Amandelbrood recept: gezond en glutenvrij

Amandelbrood recept: gezond en glutenvrij

 

Al eerder heb ik een recept gepost van een overheerlijk bananenbrood. Dit keer amandelbrood om je vingers bij af te likken.
Als je er voor kiest geen gewoon brood meer te eten dan is het lastig om toch een makkelijke lunch voor op het werk te maken. Je kan uiteraard een overheerlijke salade bereiden maar daar gaat aardig wat voorbereiding en tijd in zitten. Een goede en lekkere oplossing is amandelbrood. Amandelbrood kan je op een avond of in je weekend bereiden en vervolgens bewaar je allemaal losse plakjes in de vriezer.

Ingrediënten amandelbrood

  • 300 gram amandelmeel
  • 50 ml kokosolie
  • 1/2 tl zout
  • 2 tl zuiveringszout
  • 5 eieren
  • 1 el appelazijn
  • 1 el ahornsiroop

Bereiding amandelbrood

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Amandelmeel kan vrij grof zijn als je het in de winkel koopt. Met een blender of keukenmachine kan je het fijner malen. Uiteraard hoeft dit niet als je een grover brood lekker vindt. Meng het gewone zout door het amandelmeel heen.
In een kom doe je de vijf eieren. Kluts ze met een garde goed door elkaar. Kokosolie is door de vrij lage temperatuur in het keukenkastje, meestal hard. Verwarm het iets zodat het vloeibaar wordt. Meng het vervolgens door de eieren heen. Doe daarna de ahornsiroop en het appelazijn er doorheen en voeg dit bij de droge ingrediënten. Meng alles goed door elkaar. Doe als laatste het zuiveringszout erbij.
Ik gebruik altijd een cakeblik. Vet deze in met kokosolie en bestuif het vervolgens met boekweitmeel of amandelmeel.
Doe het mengsel in het cakeblik en dek het af met zilverfolie voordat je het in de oven zet. Dit voorkomt dat het brood aan de bovenkant uitdroogt.
Bak het brood 30 minuten maar houdt het tussentijds goed in de gaten.

Benieuwd naar nog meer gezonde recepten?1 thought on “Amandelbrood recept: gezond en glutenvrij”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *