NEI therapie helpt bij lichamelijke en emotionele klachten

nei therapie

Zou het niet mooi zijn als je van je lichamelijke en emotionele klachten af kon komen? Zonder alleen de symptomen te bestrijden maar daadwerkelijk de kern van het probleem aan te pakken.

Wat is NEI therapie?

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie en is een vorm van therapie waarbij er door middel van spier testjes bekeken wordt waar jouw lichamelijke of emotionele klachten vandaan komen. Vervolgens wordt de kern van het probleem benoemd en kan deze verwijderd worden uit je onderbewustzijn en je lichaam.

Geschiedenis NEI therapie

NEI-therapie is ontwikkeld door Dr. Roy Martina. Tijdens zijn werk als huisarts ontdekte hij dat een groot deel van zijn patiënten niet blijvend van hun klachten afkwamen omdat de meeste klachten een emotionele oorzaak hadden. Dr. Roy Martina heeft veel verschillende therapieën onderzocht en is met zijn bevindingen verder gaan ontwikkelen. Daaruit is NEI-therapie ontstaan. Inmiddels heeft de Universiteit van Utrecht onderzoek gedaan naar NEI-therapie en hebben zij deze vorm van therapie uitgeroepen tot de meest veelbelovende alternatieve geneeswijze.

Mijn ervaring met NEI therapie

Ik ben een half jaar geleden voor het eerst in aanraking gekomen met NEI-therapie. Mijn nicht (Claudy) had hiervoor een pittige opleiding gevolgd en vertelde mij hierover toen ik het met haar over een aantal van mijn klachten had. Sinds mijn 21ste liep ik met zware buikklachten waar ik al flink wat onderzoeken voor had gehad in het ziekenhuis. Gelukkig konden de artsen niets vinden maar het was tegelijk ook frustrerend. Ik probeerde het met het aanpassen van mijn eten maar ook dat hielp niet.

Voordat de NEI-behandeling van start ging heb ik aan Claudy mijn klachten doorgegeven. Zij ging bekijken welke klachten we als eerste konden aanpakken. Mijn buikklachten waren mijn grootste zorg dus daar begonnen we mee. Ik moest tijdens de behandeling mijn duim en je wijsvinger in de vorm van een ring houden. Claudy stelde vragen waar ik zelf geen antwoord op hoefde te geven maar door middel van het testen van mijn spierkracht gaf mijn onderbewuste er wel antwoord op. Zo kwam tijdens de sessie naar boven dat ik op mijn 20ste een emotie had opgedaan die ik onderbewust nooit heb kunnen verwerken. Doordat deze emotie blokkades veroorzaakte kreeg ik lichamelijke klachten waaronder de heftige buikklachten. Nadat bekend was waar de klacht vandaan kwam ging Claudy met deze onderbewuste emotie aan de slag en deed ze de integratie.
Direct na de behandeling voelde ik al een gevoel van opluchting en iets wat ik het beste als een gevoel van ‘ZEN’ kan beschrijven. De volgende dag en de dagen erna waren voor mij heel bijzonder. Voor het eerst in 4/5 jaar had ik geen buikklachten meer. Tot op de dag van vandaag zijn de klachten niet teruggekomen!

Bij welke klachten helpt NEI therapie?

NEI therapie helpt bij emotionele en bij lichamelijke klachten. Hieronder vindt je een overzicht van een aantal klachten die behandeld worden. Als jouw klacht er niet tussen staat betekent dat niet dat deze niet behandeld kan worden.

 • Stress
 • Depressie/ je niet gelukkig voelen
 • ADHD, ADD
 • Lichamelijke klachten zoals allergie, eczeem, hoofdpijn, vermoeidheid etc.
 • Relatie problemen
 • Traumatische ervaringen
 • Niet lekker in je vel zitten
 • Vast op een punt in je leven
 • Jaloezie, boosheid, zorgen, verdriet etc.)
 • Lastig inslapen of vaak wakker worden
 • Eetproblemen
 • Je doelen niet kunnen bereiken
 • Angsten of fobieën
 • Gewichtsproblemen
 • Verslavingen (roken, drank, drugs)
 • Ongewenste kinderloosheid
 • Moeite met keuzes maken en/of communicatie
 • Verwerking van een verlies

Ben je benieuwd naar NEI-therapie en of het jou kan helpen? Op de website van Claudy lees je meer over NEI therapie en over haar praktijk.
Ik ontvang ook graag vragen of reacties op dit artikel!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *