De Nederlandse liefdespartner

De Nederlandse liefdespartner

Net terug van een mooie reis door Indonesië en ik kom voor het eerst weer in aanraking met de mannen van eigen bodem. In shock, beduusd en lichtelijk teleurgesteld. Waar is de passie, het temperament, moeite doen? O ja koekoek je woont in Nederland, even vergeten.
Voor de Nederlandse mannen die zich nu enigszins beledigd voelen, ik geloof dat jullie het andersom ook zo ervaren met de Nederlandse vrouwen hoor.

Ik begin langzaam richting de 30 te gaan met veel vrienden al over de 30. Inclusief uit mijn eigen mond hoor ik regelmatig de uitspraak “ik word gewoon echt niet verliefd”. Durven we allemaal niet toe te geven dat we niemand kunnen vinden die verliefd op ons wil worden? En overtuigen we daarom onszelf er maar van dat we niet beschikken over de capaciteit om verliefd op de ander te worden? Óf kunnen we toch de schuld geven aan dating apps die het voor ons verpesten? Tjah ik weet het niet hoor, onze ouders konden het toch ook?

Ik denk dat we het allemaal maar wat graag ergens anders op afschuiven in plaats van het bij onszelf te zoeken. Natuurlijk hebben we tegenwoordig dating apps maar wij kiezen er allemaal zelf voor geen moeite te doen voor de ander. We roepen allemaal koppig “ik moet toch gewoon mijzelf kunnen zijn, als hij/zij mij dan niet wil, jammer dan”.

Ja we moeten onszelf kunnen zijn en ja de ander moet je nemen zoals je bent maar vlinders krijg je echt niet als je beiden lekker passief bent en eens in de week een berichtje stuurt met “Hi, alles goed? Lekker weekend gehad?”. Tijdens een interessante ontmoeting in Indonesië werd dit nog duidelijker voor me. Iemand maakt toch nét wat meer indruk wanneer hij zijn bootticket voor jou om boekt om je nog een keer te zien. Of het nou enkel een vakantie fling is of niet.

In belang van ons allen doe ik een oproep aan de heren én dames wat passievoller en pro-actiever te worden. Bankhangen doe je maar in je eigen tijd.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *