Mooie witte tanden zonder chemische rommel!

Mooie witte tanden zonder chemische rommel!

natuurlijke tandpastaVan de week lag ik bij de kapper in de stoel en terwijl hij mijn haar aan het shampoo’en (is dat een woord?) was, maakte hij een compliment over mijn tanden. Hij vond ze mooi wit en vroeg hoe dat kwam.

Nu heb ik altijd wel redelijk witte tanden gehad maar sinds ik ben gestopt met de supermarkt tandpasta en over gegaan ben op “natuurlijke tandpasta” zijn ze nét nog even wat witter. Ik heb daar een fijn trucje voor: zuiveringszout.

Wat zijn de voordelen van zuiveringszout?

Zuiveringszout (ofwel natriumbicarbonaat) is een natuurlijk middel dat op licht schurende wijze verkleuringen van je tanden verwijderd. Als je regelmatig koffie of thee drink zullen je tanden langzaam verkleuren. Eén keer poetsen met zuiveringszout en je tanden zijn direct een stuk lichter.

Door te poetsen met zuiveringszout hoef je geen gewone tandpasta meer te gebruiken. Zo krijg je ook geen fluoride meer binnen. Fluoride is giftig maar alleen in grote hoeveelheden. Toch vermijd ik gewone tandpasta liever omdat je anders door dagelijks te poetsen iedere dag fluoride binnenkrijgt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *