Natuurlijke shampoo

Natuurlijke shampoo

Natuurlijke shampooAppelazijn als natuurlijke shampoo

Appelazijn ofwel appelcider azijn is een natuurlijk middel wat voor veel doeleinden wordt gebruikt.

Ik ben appelazijn gaan gebruiken voor mijn haar. Eens per week geef ik mijn hoofdhuid en haar een grondige maar toch zachte schoonmaakbeurt. Als je zoals ik alleen biologische shampoo gebruikt kan het zijn dat je na een tijd een build-up in je haar en op je hoofdhuid krijgt. Deze build-up veroorzaakt vet en futloos haar en door een build-up op de hoofdhuid kan er haaruitval ontstaan.

Biologische shampoo en appelazijn

Twee maanden geleden heb ik een keratine behandeling gedaan om mijn pluizige haren om te vormen tot een glanzend, zacht haar. Dat is gelukt! Om het effect van de keratine behandeling zo lang mogelijk te behouden, ging ik biologische shampoo gebruiken. Omdat biologische shampoos erg mild zijn, kan er een build-up ontstaan van bijvoorbeeld olieresten. Ik stond hier even niet zo bij stil tot ik steeds meer haaruitval kreeg. Ik moest een manier verzinnen om mijn haar en hoofdhuid goed te reinigen zonder het effect van de keratine behandeling te verliezen.

Met de appelazijn kan ik mijn haar grondig reinigen zonder daarvoor de supermarkt shampoos met sulfaten te hoeven gebruiken. Het ruikt niet erg lekker maar na het wassen met de appelazijn, is de glans in mijn haar weer helemaal terug.
Ik laat de appelazijn een minuut of tien intrekken, spoel het uit en was het daarna nogmaals met biologische shampoo die lekker ruikt.

Waar is appelazijn te koop?

Appelazijn is te koop bij verschillende grote supermarkten.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *