Natuurlijke make-up: Mineralissima

Natuurlijke make-up: Mineralissima

natuurlijke make-upIk ben altijd aan het uitproberen met verschillende crèmes en make-up. Mijn huid is heel gevoelig en ik krijg snel uitslag als ik iets gebruik waar teveel chemische stofjes in zitten. Voor mijn gezicht gebruik ik dan ook het liefste kokosolie als crème.
Maar ja… dan kan je heel leuk puur natuur kokosolie op je gezicht smeren maar als je dan vervolgens make-up met stoffen als glycerin en magnesiumcarbonate er overheen smeert, dan schiet je niet veel op.

Ik ging op zoek naar natuurlijke make-up en begon mijn zoektocht op het internet. Na niet te lang speuren kwam ik het een en ander tegen. Niet alles trok mij direct aan. Ik wilde wel graag natuurlijke make-up maar het oog wil ook wat toch? Toen vond ik Mineralissima.

Ik heb Mineralissima nu een tijdje uitgeprobeerd en ik moet zeggen..ik ben fan! Ik ben wat meer research gaan doen en het klonk mij goed in de oren. De producten zijn gemaakt van natuurlijke mineralen en er worden geen chemicaliën toegevoegd. Ondanks dat er alleen gebruik wordt gemaakt van natuurlijke producten doet de kwaliteit absoluut niet af aan dure merken. Je bereikt er een natuurlijke en vooral frisse look mee. Als je net zoals ik een huid hebt die snel gaat glimmen dan zijn deze mineralen extra fijn.

Waarom zijn de meeste cosmetica niet goed voor je?

De chemicaliën in veel cosmetica zijn niet alleen schadelijk voor je huid maar de stoffen die gebruikt worden kunnen je algehele gezondheid schaden. In cosmetica worden zoveel verschillende kunstmatige stoffen gebruikt dan we op een gegeven moment niet meer weten waar we op moeten letten. Ik kies daarom het liefste voor volledig puur-natuur; dan weet ik zeker dat het goed zit.

Maar wat voor effect hebben die chemische stoffen dan?

Er zijn in lage percentages giftige stoffen teruggevonden in make-up. Omdat het zulke kleine hoeveelheden zijn, zou het niet schadelijk voor je zijn. Ik ben van mening dat make-up iets is wat je toch bijna iedere dag op je gezicht smeert en dan stapelen die kleine hoeveelheden zich wel op. In lippenstift kan Lood voorkomen, in rouge zit soms Nikkel en in foundation kan Arsenicum zitten. En dat zijn nog maar drie voorbeelden van de hele waslijst.

Xeno-oestrogenen

Xeno-oestrogenen zijn stofjes die door je lichaam aangezien kunnen worden voor Oestrogeen. Het effect hiervan is dat je eigen hormonen uit balans raken en dat resulteert weer in allerlei andere kwalen. E214 tot en met E219 (parabenen) zijn onder andere die zogenaamde xeno-oestrogenen. Zo zitten er in nog veel meer producten xeno-oestrogrenen zoals in schoonmaakmiddelen, plastic flesjes, voedsel verpakkingen, verf, shampoo, douchegel en ga zo maar door.

Cadmium, Beryllium, Arsenicum en Nikkel

Wanneer je iedere dag make-up gebruikt zal je met sommige producten, iedere dag opnieuw met deze stoffen in aanraking komen. Ze worden door je huid opgenomen en komen in je bloedbaan. Op termijn kunnen ze hormoonveranderingen, neurologische problemen, geheugenverlies, stemmingswisselingen, nierproblemen, hoofdpijn, misselijkheid, diarree, longschade en haaruitval veroorzaken.

Mijn beauty routine

Bedenk eens hoeveel beauty producten je op een dag gebruikt en hoeveel chemische stoffen die bij elkaar bevatten. Dan schrik je denk ik behoorlijk. Ik gebruik zelf dagelijks:

  • facial milk
  • tonic
  • mascara
  • rouge
  • eyeliner
  • shampoo (natuurlijke shampoo)
  • conditioner (natuurlijke conditioner)

Dagcrème, handcrème en bodylotion heb ik al vervangen door kokosolie maar de producten die ik wekelijks gebruik staan nog niet eens in dit rijtje.

Over op natuurlijke make-up

Sinds ik steeds meer natuurlijke producten gebruik, merk ik al een enorme verbetering in mijn huid. Mijn doel is om de komende periode mijn make-up volledig te vervangen voor natuurlijke make-up.
Hoe ziet jouw make-up tasje er binnenkort uit?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *