Natuurlijke crème van kokosolie

Natuurlijke crème van kokosolie

Pure Kokosolie als creme

Kokosolie is een natuurlijk en zeer veelzijdig product. Je kan het gebruiken voor koken maar ook voor je persoonlijke verzorging.

Wat is de werking van kokosolie?

Kokosolie heeft lang bekend gestaan als een slecht product door de verzadigde vetten die het bevat. Dit is ontstaan toen verzadigde vetten werden aangewezen als een belangrijke oorzaak van hart- en vaatziekten. Echter bleek later dat verzadigde vetten niet allemaal in een hokje te plaatsen zijn en dat er een groot verschil is tussen dierlijke- en plantaardige verzadigde vetten. Kokosolie bevat alleen plantaardige vetten en heeft zelfs een heilzame werking. Bij veel darmziekten heeft kokosolie een positieve werking. Kokosolie doet ook heel veel voor de huid. Het werkt ontsmettend en verzorgend.

Hoe kan je kokosolie gebruiken voor je huid?

Kokosolie werkt ontsmettend op de huid en kan daardoor goed gebruikt worden bij vormen van eczeem maar ook bij acne. Een huid die erg droog is, is gevoelig voor ontstekingen. Kokosolie houdt de huid vochtig en voorkomt ontstekingen.

De voordelen van kokosolie voor je huid:

  • Herstel van eczeem
  • Herstel en voorkoming van ontstekingen
  • Bevordert de vochtbalans van de huid
  • Helpt bij een droge huid
  • Beschermt tegen vervuiling

Een ander groot voordeel van pure kokosolie is dat er geen andere toevoegingen zijn gebruikt en er dus ook geen ongewenste reacties of irritaties optreden.

Mijn ervaring met kokosolie

Ik gebruik kokosolie als nachtcrème wanneer ik merk dat mijn huid wat onrustig of droog is. De volgende ochtend ziet mijn huid er een stuk frisser en meer gevoed uit. Vooral na dagen in de zon merk ik dat mijn huid wel zo’n oppepper kan gebruiken.

Waar kan je kokosolie kopen?

Kokosolie is te vinden bij de Toko maar ook bij natuurwinkels.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *