Natuurlijke anticonceptie: De Pearly

Natuurlijke anticonceptie: De Pearly

Sinds mijn vijftiende was ik al aan de pil omdat mijn dokter het voorschreef voor de lichamelijke klachten. Na meer dan 10 jaar de pil te gebruiken was ik er helemaal klaar mee. Het effect dat het op je lichaam heeft en het idee dat je cyclus niet natuurlijk is, vond ik absoluut niet prettig meer.
In het boek Het Hormoon Geheim (waar ik binnenkort meer over zal vertellen) las ik over de Lady-Comp. Dit leek voor mij direct een perfecte oplossing.
Je doet een eenmalige investering en hoeft geen hormonen meer in je lijf te stoppen.

Lady-Comp heeft ook een kleine variant met dezelfde software, de Pearly. Dit apparaatje is makkelijk mee te nemen als je een weekendje weg gaat of gaat reizen. Ik heb de Pearly nu al een tijdje en ben er erg blij mee. Met deze kleine computer heb je anticonceptie maar geef je je lichaam wel de kans om weer een natuurlijke cyclus te krijgen.

Hoe ziet een natuurlijke cyclus eruit?

Een regelmatige cyclus ziet er iedere maand hetzelfde uit. Als je geen pil gebruikt heb je eens per maand een eisprong en voor en tijdens de eisprong ben je vruchtbaar. Dit zijn zes dagen per maand. Tijdens je cyclus is er een verschil te merken in je lichaamstemperatuur. Dit heeft te maken met de eisprong.

Hoe werkt de natuurlijke anticonceptie?

Met de Pearly meet je iedere ochtend je lichaamstemperatuur. Dit doe je meteen voor je je bed uit gaat. De Pearly geeft drie verschillende kleuren aan. Geel, rood en groen. Op de dagen dat er geel aangegeven wordt, is de Pearly nog in de leerfase of is het een onzekere dag. Hij is je lichaamstemperatuur dan nog aan het leren kennen. Op deze dagen moet je geel als rood beschouwen. Op de rode dagen ben je vruchtbaar en op de groene dagen ben je onvruchtbaar.

Hoe betrouwbaar is natuurlijke anticonceptie?

De betrouwbaarheid van de Pearly is vergelijkbaar met de pil. De apparaten zijn 99,3% betrouwbaar. Voor mij was dit genoeg reden om over te stappen op deze mini computer. Waarom allemaal kunstmatige hormonen in mijn lichaam stoppen als het ook natuurlijk en gezond kan?

Waar koop je de Pearly?

De Pearly kan je online bestellen via de website. Je krijgt het thuis gestuurd in een leuk pakketje en alle informatie zit erbij.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *