Ergens naartoe leven, plannen en vooruit kijken. Maakt het gelukkig?

Ergens naartoe leven, plannen en vooruit kijken. Maakt het gelukkig?

Feestje over een paar dagen, etentje over een week, reisje over een paar maanden, lekker plannen en vooruit kijken. Word je daar echt gelukkig van?

Afgelopen maandagmiddag keek ik al weer uit naar het weekend terwijl ik net pas weer aan de week was begonnen. Ik ben nog amper terug uit Valencia of ik ben al weer aan het dromen en het plannen voor me volgende reisje. Ik heb nog geen sneeuw gezien of ik kan nu al niet wachten tot het weer zomer is. HOUDT HET DAN NOOIT OP??

Toen ik vandaag continue bezig was met de reis die waarschijnlijk pas in juli gaat plaatsvinden, moest ik mijzelf echt even een halt toeroepen. Maar ja…iedereen doet het…bezig zijn met dingen die in de toekomst plaatsvinden en toeleven naar die momenten. Het is leuk, dat moet ik eerlijk toegeven. Lekker wegdromen en fantaseren over wat je allemaal gaat doen. Niets mis mee. Maar als je altijd bezig bent met welke leuke dingen je allemaal wilt/moet gaan doen, dan vergeet je te genieten van het moment waar je je daadwerkelijk in bevindt. En dat is HIER, NU.

Misschien is het je nog niet opgevallen dat je het doet, of je hoort bij de kleine groep die daadwerkelijk volledig in het moment weet te leven. We kijken allemaal vooruit, leven toe naar een moment in de toekomst waarin het leuker is dan het nu is. Maar wat is er mis met nu, wat is er mis met hoe het nu gaat?
Je bent single en wacht op het moment dat je de liefde van je leven tegenkomt. Of je hebt een baan maar denkt iedere dag aan het moment dat je op kan zeggen en met je eigen bedrijf aan de slag gaat. Twee totaal verschillende dingen maar wat ze met elkaar gemeen hebben is dat je bezig bent met iets in de toekomst, iets wat er in de werkelijkheid nu niet is. En dat veroorzaakt teleurstelling. Onze wensen, onze dromen, ons plannen, ons vooruitkijken, het ergens naartoe leven…allemaal veroorzaakt het vaak teleurstelling. Ik zeg vaak, nee niet altijd, maar een groot deel van de tijd wel.

Ik probeer het iedere dag maar door het gedroom van vandaag werd ik weer even wakker geschud
Mijn goede voornemen voor dit jaar is om nóg meer te genieten van het moment. Wat komt dat komt en tegen die tijd geniet ik daar dan wel weer van.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *