Liefde anno 2016; a guy’s perspective

Liefde anno 2016; a guy’s perspective

Door Adam

Jaloers kijken vrienden naar me als ik ze weer een leuk filmpje van mijn zoontje laat zien, of als ik ze weer een foto laat zien van de vakantie met mijn vrouw en zoon. Na het bekijken van de foto`s en het aanhoren van de vakantieverhalen is hun reactie altijd hetzelfde: Ik heb het getroffen met zo`n vrouw en ik mag van geluk spreken dat ik de liefde van mijn leven gevonden heb, want als ik mijn vrienden moet geloven is het allemaal zo makkelijk niet meer. Veel gehoorde klacht is dat vrouwen er niet meer voor openstaan om verleidt te worden. De vrouw van nu is bezig met carrière maken, een man en kinderen komt later wel. De vrouw van nu is ook bezig met haar gezondheid, het liefst eet ze alleen nog biologisch en daarnaast twee uurtjes sporten zodat ze lichamelijk en geestelijk fit blijft. De vrouw van nu is druk, heeft geen tijd om haar kleding in de winkelstraat te kopen en dus shopt ze online. Als deze moderne vrouw dan toch een keer in de stad is voor een lunchafspraak of drankje met vriendinnen, dan vult ze haar tijd met het wandelen of reizen naar deze afspraak op met nog even reageren op alle ontvangen Whatsapp berichtjes en nog snel die laatste belangrijke email sturen. Kortom, de vrouw van nu is te druk om de mannen om haar heen te zien.
Als man wil ik daarom vriendelijk doch dringend aan al deze vrouwen vragen om vaker omhoog, van de telefoon weg dus, te kijken. Af en toe een leuke vent die naast je in de tram zit aan te spreken over het weer of zijn reis en weer in dezelfde wereld te komen leven als de man doet. Nu lijken mannen en vrouwen apart te leven, ieder in zijn eigen wereld.
Geef de man de kans om je een compliment te geven over je prachtige glimlach of je stralende ogen. Geef de man de kans om je verdriet in je ogen te zien door hem aan te kijken zodat hij je kan steunen en opvrolijken.
Aan de mannen wil ik graag meegeven om hun horizon ook te verbreden. Ga eens naar een biologische groentezaak, doe eens wat vaker je hardloopschoenen aan en spreek een vrouw met gevoel voor humor en met respect aan. Eerst maar beginnen met een leuk gesprek, wat er daarna komt zie je wel. Want hoe leuk die carrière ook is, hoe gaaf een strak lichaam ook is, aan alles komt helaas een einde. Ik zou het een doodzonde vinden als voor iemand dat einde komt zonder echte liefde gevoeld en gekend te hebben. Zonder het gevoel te ervaren dat je krijgt als de liefde van je leven je strak aankijkt en zegt dat ze van je houdt, zonder het gevoel ervaren te hebben van wanneer je zoon of dochter de woorden “papa” en “mama” uitspreekt. Dat gevoel gun ik iedereen.
Dus dames kom uit je telefoon en stap weer in de echte wereld. Sta open voor een leuke vent. Druk bezig met je telefoon nodigt de mannen niet uit om je aan te spreken.
Ik kan niet wachten tot mijn vrienden nu eens mij komen lastigvallen met foto’s van de liefde van hun leven.
2016 wordt weer het jaar van de liefde, tenminste, als we de telefoon af en toe wegleggen.