Lasagne zonder pasta, mijn absolute favoriet!

Lasagne zonder pasta, mijn absolute favoriet!

Ik ben geen pasta eter. Gelukkig maar. Er is wel één pasta waar ik een echte zwak voor heb en dat is lasagne. Ik kon mijn moeder wel plat knuffelen toen ze met dit recept kwam voor lasagne zonder pasta.

Waarom geen pasta?

Pasta is gemaakt van tarwe en kan darmproblemen geven. Daarnaast heeft pasta een groot effect op je bloedsuikerspiegel. Pasta bevat ‘snelle koolhydraten’. Dat houdt in dat de suikers gemakkelijk en daardoor snel opgenomen worden in je bloed. Dit veroorzaakt een piek in je bloedsuikerspiegel. Je ervaart na het eten niet alleen de welbekende after diner dip maar uiteindelijk zal je door de pieken in je bloedsuikerspiegel, ook aankomen.

Lasagne zonder pasta
Lasagne zonder pasta
Ik ben geen pasta eter. Gelukkig maar. Er is wel één pasta waar ik een echte zwak voor heb en dat is lasagne Zonder pasta! Benieuwd naar het Recept?

Kooktijd: 120 minuten

Opbrengst: 4 personen

Ingrediënten:
  • 5 aubergines
  • 1 groot blik tomatenpuree
  • 1 zakje parmezaanse kaas
  • 2 bollen mozzarella
  • verse basilicum
  • zout
  • kokosolie
Instructies:
Verwarm de over voor op 180 graden. 1. Snijd de aubergines in dunne lengte plakken, max 0,5 cm dik. 2. Bestrooi de aubergines met zout en laat ze in een vergiet uitlekken zodat het meeste vocht eruit komt. Spoel na minimaal 20 minuten af. 3. Bak de aubergines vervolgens in kokosolie in een pan. 4. Snijd de mozzarella in dunnen plakjes. 5. Bedek de bodem van een grote ovenschaal met de plakken aubergine. 6. Smeer een laag tomatenpuree zorgvuldig over de aubergines. 7. Strooi vervolgens parmezaanse kaas en verdeel wat plakjes mozzarella. 8. Leg wat basilicum blaadjes neer. 9. Ga vervolgens weer verder met een laag aubergines. 10. Herhaal dit proces tot de schaal vol is. 11. Besmeer de bovenkant met tomatenpuree en beleg met nog wat kaas. 12. Zet in de oven tot de kaas goed gesmolten is.3 thoughts on “Lasagne zonder pasta, mijn absolute favoriet!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *