Kokos koekjes: gezond en lekker!

Kokos koekjes: gezond en lekker!

Ook met een gezonde levensstijl moet je natuurlijk wel blijven genieten! Je kan naar de supermarkt gaan en een pak gevulde koeken halen maar je kan ook deze heerlijke koekjes maken. Ze zijn heel makkelijk te bereiden en heel gezond!

Dit recept kreeg ik van mijn nicht Claudy Schonis.

Ingrediënten kokos koekjes

  • 1 a 2 eetlepels kokosolie (te vinden bij de toko)
  • 125 gram kokosrasp (supermarkt of toko)
  • 200 gram ongezouten noten
  • 250 gram gedroogde dadels
  • 1,5 reep chocolade (minimaal 70% cacao)
  • Theelepel honing

Gezonde kokoskoekjes bereiden

Ingredienten kokos koekjesHet recept is heel makkelijk! De bovenstaande ingrediënten zijn nodig. Verder heb je nodig:

  • Blender / maler
  • Platte schaal
  • Plastic bakje
  • Vriezer

Maal de noten en de dadels in een blender. Voeg ongeveer een eetlepel kokosolie toe, de kokosrasp en een beetje honing. Alles naar eigen smaak. Meng alles goed en doe het in de schaal. Duw alles goed aan in de schaal. Zet de schaal in de koelkast zodat het alvast hard wordt. Smelt de chocolade au bain-marie en giet het over het mengsel in de schaal. Zet het weer terug in de koelkast en snijdt het na een uur in stukjes. Doe daarna de stukjes in een bakje in de vriezer. Je bewaard ze in de vriezer tot je ze op eet.

Als je het recept op deze manier volgt dan krijg je vierkante kleine koekjes. Je kan het ook zonder schaal doen en van het mengsel dadel-vormige koekjes kneden. Dan worden de koekjes zoals op de foto.

Wat maakt deze koekjes gezond?

De koeken die je in de supermarkt kan vinden zitten vol met verzadigde vetten en heel veel suikers. Deze vetten en suikers kunnen je niet alleen dik maken maar ze zijn ook niet echt goed voor je lichaam. Dit soort suikerproducten veroorzaken hoge suiker- en insuline pieken in het lichaam. Toch heeft het lichaam suiker nodig maar dan wel suikers die langzaam opgenomen worden en dus de bloedsuiker niet snel doen stijgen. Een makkelijke regel: ‘Zijn alle ingrediënten in het product natuurlijk?”. Dat wil zeggen zijn de producten niet of bijna niet bewerkt? Honing is een natuurlijk product, extra pure chocolade bestaat voor minimaal 70% uit cacao en is daardoor vrij natuurlijk, dadels zijn enkel gedroogd, onbewerkte/ongezouten noten (tjah dat zegt het al), kokosrasp is slechts geraspt en kokosolie is ook alleen maar uit de kokosnoot gehaald.

Maar dan zou je zeggen…suiker komt toch ook uit de natuur? Dat klopt maar het heeft een heel proces achter de rug voordat wij het kunnen nuttigen. Deze koekjes bevatten alleen natuurlijke ingrediënten, houden je bloedsuiker stabiel en zijn daarom heel gezond! Maar ik vind ze ook vooral heel erg lekker  :)3 thoughts on “Kokos koekjes: gezond en lekker!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *