Evolutie: waarom relaties in onze generatie falen

Evolutie: waarom relaties in onze generatie falen

Relaties die blijven zijn tegenwoordig even exceptioneel als iPhones die het langer dan 3 jaar volhouden. Ze worden traag, functies werken niet meer en de batterij is leeg voordat je het door hebt. Tijd voor een nieuwe.

Alles moet vanzelf gaan en moeite doen is bijna een vies woord. Dus is het wel liefde wat wij zoeken? Of willen we iemand om de spanning van het leven te ervaren. We geloven niet in de schoonheid van de kleine dingen maar staren blind op avontuur. En  wanneer alle spanning dan verdwijnt ontdekken we dat we geen idee hebben hoe we de relatie voort moeten zetten in het gewone leven. Hoor je tegenwoordig ooit nog wel eens iemand zeggen: “ik wil gewoon iemand die mij begrijpt.”

Zelf willen we ons speciaal voelen, anders dan anderen. En daar hoort voldoen aan de sociale normen niet bij. Anders zijn dan anderen maakt het voor ons makkelijker om niet te hoeven committen, ergens voor te gaan. We zijn immmers niet als de rest en zoeken schuil achter woorden als bindingsangst. Bindingsangst is in onze generatie niet meer iets zeldzaams maar eerder een griepvirus.

En liever een griepvirus dan kwetsbaar zijn.  Want kwetsbaarheid is voor pussy’s en wie wil daar nou bij horen toch?