Is echte liefde verleden tijd?

Is echte liefde verleden tijd?

Als dochter van ouders die al 36 jaar bij elkaar zijn en 28 jaar getrouwd,
kan ik mijzelf een echte idealist in de liefde noemen.
Soms vraag ik mij wel eens af of het tijd is om wakker te worden. Wat vind jij?

Mijn ouders zijn al bij elkaar sinds mijn moeders 21ste en trouwden 8 jaar later toen zij van mij in verwachting was. Nu 28 jaar later en een jaar verwijderd van de leeftijd dat mijn moeder mijn vader het jawoord gaf, zit ik zelf in een totaal andere situatie. Midden in het vrije leven en mijn focus op werk, vrienden en familie.

Ik probeer mijzelf wel eens voor te stellen hoe het zou zijn om samen met iemand te zijn waarvan ik denk “ja, met hem zou ik verder kunnen“. Ik zie dan voor me hoe gelukkig mijn ouders al 36 jaar zijn. Door hen geloof ik dat het bestaat; dat je soulmate ergens rondloopt en dat het mogelijk is om onvoorwaardelijk van iemand te houden en bij diegene te blijven. Daar ben ik hen heel dankbaar voor maar tegelijkertijd voel ik mij hierdoor soms enigszins een outsider. In de tegenwoordig harde wereld der liefde is het niet handig om een idealist te zijn. Als idealist kom je eigenlijk altijd wel van een koude kermis thuis. Ofwel je wordt gekwetst zonder dat je het ook maar een beetje ziet aankomen of niemand lijkt goed genoeg omdat je een veel te romantisch beeld hebt van hoe het zou moeten zijn.

Bij mijn zusje zie ik hetzelfde. Ook zij heeft een vrij idealistisch beeld van hoe een relatie zou moeten zijn. Maar de mensen in mijn omgeving die ook nog in échte liefde geloven kan ik eigenlijk wel op één hand tellen. In een wereld waar alles om de liefde draait gelooft de mens niet meer in echte liefde… Dat is toch best een triest idee of niet?!

Soms zie ik weer even een lichtpuntje door soortgelijke mooie verhalen als die van mijn ouders om vervolgens weer wakker geschud te worden door bijvoorbeeld Mr. X (zie de conversatie met hem hier beneden). Hoe verbaasd een man kan zijn dat je hem afwijst omdat hij een vriendin heeft. En vervolgens vertelt hij je ook nog eens dat je even wakker moet worden en de realiteit moet zien. Wat nou als ik die niet wil zien, liever in mijn eigen idealistische wereld leef en in échte liefde wil blijven geloven. Is dat gek? Is het tijd om wakker te worden?

monogamie verleden tijd1 thought on “Is echte liefde verleden tijd?”

  • Ware liefde bestaat wel hoor! Als ware liefde niet meer zou bestaan, waarom zouden homo’s huilen omdat ze niet veilig hand in hand kunnen lopen? Waarom redt een man het leven van zijn vriendin door een kogel voor haar op te vangeb in Parijs? Waarom hou ik dan zo veel van mijn vriend dat ik alles voor hem over heb? Ware liefde bestaat! Sommige mensen weten helaas niet meer hoe dat voelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *