Detoxen met een sapkuur

Detoxen met een sapkuur

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOoit wel eens een detox sapkuur gedaan of het overwogen? Onlangs heb ik een 3 daagse sapkuur gevolgd en ik deel nu mijn ervaring met je. Lees gauw verder want je kan ook kans maken op jouw eigen detox sapkuur!

Waarom een sapkuur doen?

Ook wanneer je elke dag gezond eet wordt je lichaam belast met schadelijke stoffen. Het consumeren van alcohol, medicijnen of bespoten voedsel zorgt voor een opstapeling van afvalstoffen in je lichaam. Het lukt je lichaam niet om zelf de afvalstoffen kwijt te raken en dat kan veel uiteenlopende klachten met zich mee brengen. Denk aan pukkeltjes, gebrek aan energie, hoofdpijn of allergieën.
Een sapkuur is een goede manier om je lever,  nieren, lymfe, darmen ten huid te reinigen. Heb je bijvoorbeeld last van darmklachten? Dan kan een sapkuur een goede manier zijn om je darmen even een paar dagen rust te geven om zo te kunnen herstellen.

Waar moet je op letten?

Omdat ik voor een echt grondige en goede reiniging wilde gaan nam ik mij voor om een 3 daagse sapkuur te volgen op basis van biologische groenten en fruit. Ik eet niet altijd biologisch maar om een zo goed mogelijk resultaat te behalen is het aan te raden wel een biologische detoxkuur te volgen. Zo komen er tijdens de kuur alleen maar pure sappen in je lichaam en krijgt het beter de kans bestaande toxines te verwijderen.

Jouw detox kiezen

Ik besloot om mijn detox te doen via de Detoxkoning. Nathalie is de oprichtster van de Detoxkoning en heeft mij vanaf begin tot eind helemaal door de detox begeleid. Erg fijn vond ik dat want je kan wel wat mentale steun gebruiken tijdens deze paar dagen. Wanneer je ook een detox wilt volgen raad ik je aan voor een sapkuur te kiezen die biologisch is omdat je hier gewoon het beste effect mee krijgt.

detox sapkuur

Mijn detox ervaring

Voordat ik begon had ik 2 dagen om bepaalde voedingsmiddelen af te bouwen. Dit is ter voorkoming van misselijkheid en hoofdpijn tijdens de daadwerkelijke sapkuur. Op vrijdag zou ik starten met sappen dus op woensdag liet ik zuivel en vlees liggen en zo min mogelijk granen. Op donderdag was het advies om een groente en fruitdag te houden. Helemaal niet vervelend om je dag te beginnen met een bak fruit en als lunch een lekker gevulde salade.
Op donderdagavond werden de verse sapjes gebracht met alle uitleg erbij. Voor 3 dagen kreeg ik 9 x 500ml aan sap. De sapjes verdeel je over de dag heen. Dat beviel mij erg goed want ik heb geen moment echte honger gehad. Ik had zelfs momenten dat ik vol zat en de sapjes niet op kreeg. Naast de verse sapjes zaten er ook detoxsupplementen in het pakket. Je begint je dag met citroensap, een tarwegrasshot, een aloë vera cranberry shot, een chlorrellapil en multivitamine. Deze supplementen ondersteunen het detoxproces. Vlak voor het slapen gaan neem je nog een portie speciale klei. Deze klei bind alle afvalstoffen ‘s nachts bij elkaar zodat ze beter afgevoerd kunnen worden.

Uiteindelijk zijn de 3 dagen ontzettend meegevallen. Alleen de eerste ochtend had ik wat trek. Ik heb wel situaties met eten gemeden om het mezelf wat makkelijker te maken. Sporten kon ik niet dat weekend omdat je daar gewoonweg te weinig energie voor binnen krijgt. Het is het ideale moment om er een relaxe weekendje van te maken en jezelf goed te verzorgen.

Detox sapkuur winnen!

Wil jij ook een sapkuur volgen? Dat kan! Ik mag van de Detoxkoning een 2 daagje sapkuur weggeven! Hoe leuk!
Wat moet je doen?
Like het bericht over de sapkuur op de FennaKamerbeek Facebook en volg Detoxkoning op Facebook. De winnaar wordt op zondag 31 mei bekend gemaakt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *