Mijn backpack checklist

Mijn backpack checklist

checklist backpacken

Backpacken is eigenlijk het spannendste als je alleen een ticket boekt en er verder blanco in gaat. Een ander verhaal is je backpack. Daarvoor is een checklist wel erg praktisch want je moet spaarzaam om gaan met de beperkte ruimte!

De backpack checklist

Als je eenmaal een keer bent wezen backpacken weet je dat je veel minder nodig hebt dan je van tevoren denkt. Dit is mijn lijstje voor mijn reis komende zomer door Indonesië.

1. Paspoort

Natuurlijk je paspoort die vergeet je niet. Maar check ook even of hij nog lang genoeg geldig is. Voor sommige landen moet je paspoort bij aankomst (of zelfs vertrek) nog zes maanden geldig zijn.

2. Inentingen boekje

Zoek uit welke inentingen je nodig hebt en haal ze op tijd. Wist je dat je ook een afspraak online kunt maken en je inentingen thuis of op je werk krijgt? Op www.thuisvaccinatie.nl vind je meer informatie. Voor mijn reis naar Thailand heb ik dit ook gedaan. Vergeet vervolgens niet je inentingen boekje mee te nemen op reis. Mócht je in het ziekenhuis terecht komen, dan weten ze welke inentingen je al hebt. Ook slim: je zorgpasje als bewijs in het ziekenhuis. Hierdoor bieden ze soms betere zorg.

3. Moneybelt

Zeker als je alleen op reis gaat moet je voorzichtig zijn met geld, pasjes en andere kostbare bezittingen. Een moneybelt kan je onder je kleding dragen. Bewaar hier je pasjes en het grote geld in. Als er ruimte is het liefste ook je paspoort. Zorg vervolgens voor een klein portemonneetje waar je wat los geld in doet. Laten we hopen dat het niet gebeurt maar als je berooft wordt kan je het kleine portemonneetje afgeven.

4. Klein notitie boekje

Een klein notitie boekje is handig om dingen in op te schrijven maar ook om belangrijke telefoonnummers in te zetten (beter dan alleen in je telefoon noteren).

5. Belangrijke telefoonnummers

Neem in ieder geval de volgende telefoonnummers met je mee:

 • buitenland noodnummer zorgverzekeraar
 • buitenland nummer voor blokkeren van je bankpas
 • buitenland nummer voor het blokkeren van je creditcard

6. Waterdichte tas

Naast je backpack is het praktisch om een waterdichte tas te hebben waar je belangrijke spullen in kunt bewaren. Ik kocht in Thailand een dry tube bag die watersporters ook vaak gebruiken. Ideaal als je op een boot door golven gepakt wordt of een stuk de zee in moet lopen om überhaupt bij de boot te komen.

7. Sarong & microvezel handdoek

Een sarong is ideaal om te gebruiken voor op het strand. Je kunt er op liggen en hij droogt snel omdat hij zo dun is. Een microvezel handdoek is ook slim om mee te nemen. Zeker als je niet al te luxe hotels bezoekt.

8. Multifunctionele verzorging

Cosmetica kan vooral bij de dames erg veel ruimte en gewicht innemen in de backpack. Neem een flesje kokosolie mee. Deze kan je gebruiken om een lekker kleurtje te krijgen (mits je goed voor gekleurd bent) maar je kan het ook gebruiken als gezichtscrème, bodylotion en maskertje voor je haar.

9. Zonbescherming

Kies voor een zonnebrandcrème zonder toevoegingen maar wel met een hoge factor. Zorg dat je in ieder geval factor 30 bij hebt.

10. Kledingkeuze

Één paar gympen en één paar simpele slippers is echt genoeg. Aan twee paar sokken heb je ook voldoende. Deze kan je makkelijk wassen in een wastafel. Neem hoge sokken mee als je van plan bent een jungle tocht te maken. Verder is één lange broek en één warme trui slim. Ook in warme landen kan het ‘s avonds flink afkoelen. Neem verder zo min mogelijk kleding mee. Vaak kan je voor een prikkie kleding kopen in het buitenland als je echt wat mist.

Mis jij iets wat echt op deze checklist hoort te staan? Laat dan een reactie achter!2 thoughts on “Mijn backpack checklist”

 • Hoi Fenna

  Dank voor de goede info. Ik wil je nog twee aanreikingen doen -Een boek om van te genieten is Goed Zoet.
  – Wat handig is om mee op reis te nemen is een homeopatische travelkit.

  Ik ga zeker wat van de door jou recepten mbt het ontbijt uitproberen .

  Gr aan je ouders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *