Beter slapen door de e-Polette

Beter slapen door de e-Polette

e-poletteTerwijl ik dit artikel schrijf heb ik hem op, mijn e-Polette bril. De e-Polette is een bril bedoelt om te dragen tijdens het computeren, tv kijken of wanneer je op je telefoon bezig bent. De e-Polette beschermt je ogen namelijk tegen blauw licht dat van beeldschermen komt.

Invloed van blauw licht op slaap

We horen er steeds vaker over, het effect dat blauw licht heeft op je slaap. De aanmaak van melatonine hangt samen met het licht dat binnen komt via je pupil. Licht remt de aanmaak van melatonine. ‘s ochtends komt de zon op en ‘s avonds gaat de zon weer onder. Daarmee neemt de hoeveelheid licht aan het einde van de dag af en zo komt je melatonine aanmaak op gang. Blauw licht wordt door de zon uitgestraald maar ook door beeldschermen. Als je de hele dag en vooral aan het einde van de dag, veel licht binnen krijgt via je pupillen, kan je je voorstellen dat dit invloed heeft op je melatonine aanmaak en dus ook je slaap.

De laatste tijd merkte ik dat ik vrij lastig in slaap viel. Vooral als ik ‘s avonds nog tv had gekeken of op mijn laptop had gewerkt. Ik probeer altijd voordat ik daadwerkelijk ga slapen het licht zoveel mogelijk te beperken en zelfs eventjes in het donker te staren voordat ik mijn ogen dicht doe maar veel verbetering gaf dat niet.

Polette

Om meer over mijn ervaring met de e-Polette te kunnen vertellen is het goed eerst wat meer informatie over Polette te delen. Polette gelooft in goede kwaliteit modieuze brillen tegen een betaalbare prijs. “Jaja betaalbaar” , denken we dan allemaal. Maar de brillen van Polette zijn écht betaalbaar, goedkoop eigenlijk zelfs. En dat is zeer aangenaam als je kijkt wat voor een mooie en kwalitatieve collectie ze hebben. Een Polette met enkelvoudige glazen heb je al vanaf  €10,-. Een e-Polette heb je vanaf €20,- en een multifocale bril vanaf €30,-!

Polette weet de brillen zo betaalbaar te houden doordat ze direct uit de fabriek komen zonder tussenkomst van retailers. Polette heeft leesbrillen, brillen op sterkte, zonnebrillen en de e-Polette. Iedere bril kan je op jouw eigen sterkte bestellen. Of zonder sterkte natuurlijk als het niet nodig hebt.
De e-Polette kan je (op dit moment) niet op sterkte bestellen, maar wellicht in de toekomst wel.

Mijn ervaring met de e-Polette

Toen ik via mijn zusje hoorde over de e-Polette was ik direct nieuwsgierig. ‘s Avonds nog even ontspannen met een film zonder dat het mijn slaap verstoort, dat leek mij heerlijk. Na het plaatsen van de bestelling was de bril binnen een paar weken binnen. Omdat de bril uit de fabriek in het buitenland komt heb je hem niet binnen 1 dag maar dat was voor mij geen probleem.
e-poletteEenmaal binnen gelijk testen natuurlijk. Ik merkte direct verschil in het binnenkomende licht. Alles is warmer en het licht van mijn computerscherm doet geen pijn meer aan mijn ogen. Als je kijkt naar de glazen zie je ook dat het een blauwe kleur weerkaatst.
Ik draag de bril voornamelijk op mijn werk achter de computer en als ik ‘s avonds nog achter een beeldscherm zit. Het is lastig te meten of de bril ook daadwerkelijk effect heeft op mijn slaap. Ik merk vooral dat mijn ogen er prettiger door voelen en ik aan het einde van de dag vele malen minder last heb van vermoeide ogen. Om meer over het effect op mijn slaap te kunnen zeggen moet ik hem nog wat langer proberen en vaker ‘s avonds op doen. Tot nu toe in ieder geval erg tevreden mee!

Wil jij jouw ogen ook beschermen tegen blauw licht? Bekijk dan hier de e-Polette collectie.1 thought on “Beter slapen door de e-Polette”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *