Arganolie voor je haar en huid

Arganolie voor je haar en huid

arganolieDroog haar? Droge huid? Natuurlijke arganolie is daar de oplossing voor. Als je veelvuldig bezoeker van deze blog bent, zal je inmiddels wel weten dat ik het leuk vind om  nieuwe producten uit te proberen. Er zijn ontzettend veel verschillende producten die beweren je huid zacht en stralend te maken en je haar glans te geven. En eerlijk is eerlijk, sommigen werken ook echt. Het nadeel is alleen dat veel producten siliconen bevatten die na een tijd een laagje opbouwen. Dit laagje kan je haar en je huid doffig maken en als het een beetje tegenzit wordt je haar er ook slap door.

Om dit probleem voor eens en voor altijd op te lossen ging ik op zoek naar een product dat volledig natuurlijk is maar wel de juiste verzorging en glans kan bieden. Ik heb niet lang hoeven zoeken want op dit moment is arganolie ontzettend populair. Dus ik dacht…laat ik het eens proberen!

Wat is arganolie?

Arganolie is olie die wordt gewonnen uit pitten van vruchten van de arganboom. Ze lijken een klein beetje op olijven. De bomen kunnen overleven in een zeer droog en warm klimaat en zijn op dit moment alleen nog te vinden in Marokko en Algerije. Arganolie wordt gebruikt om mee te koken en voor cosmetische doeleinden. Het wordt handmatig verwerkt waardoor de productie ervan prijzig is.

Mijn ervaring met arganolie

Ik ben begonnen de arganolie te gebruiken voor mijn handen. Wat voor het ook is, die zijn altijd droog. Omdat het olie is, is het natuurlijk vrij vettig maar dat vind ik persoonlijk wel lekker. De olie is redelijk geurloos…je kan heel licht de geur van de vrucht ruiken.

Arganolie voor je gezicht

Nadat de olie voor mijn handen wel beviel ben ik het gaan gebruiken voor mijn gezicht. In tegenstelling tot mijn handen is de huid in mijn gezicht redelijk vettig. Ik gebruik de olie dus ook alleen ‘s nachts. Zo kan mijn huid rustig herstellen en heb ik geen last van een glimmend gezicht overdag. ‘s Ochtends word ik wakker met een gevoede en zachte huid. Ik was mijn gezicht alleen met water en daarna hoef ik vaak niet eens wat op te smeren.

Arganolie voor je haar

De arganolie heb ik ook geprobeerd in mijn haar. Helaas ben ik  niet gezegend met een dikke bos met haar dus moet ik altijd voorzichtig zijn en kleine hoeveelheden in mijn haar doen. De eerste keer was ik iets te enthousiast. Vriendlief zat te wachten tot ik eindelijk is uit die badkamer kwam en we de stad in konden. Moest ik toch mijn haren voor een tweede keer wassen omdat het eruit zag alsof ik in de kokosolie had gehangen. Onthoud dus goed…niet te enthousiast met de arganolie maar een klein beetje aanbrengen. Heb je een hele dikke bos en erg droog haar dan kan je natuurlijk wel helemaal los gaan.

Omdat ik zelf ontzettend enthousiast ben over arganolie mag ik een proefflesje weggeven! Houd Facebook dus goed in de gaten voor de WINACTIE!

Benieuwd waar je arganolie kan kopen? Neem eens een kijkje in de webshop van arganwinkel.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *