5 tips voor een natuurlijke, mooie huid

5 tips voor een natuurlijke, mooie huid

tips mooie huidZou het niet heerlijk zijn iedere dag wakker te worden met een mooi huidje dat geen make up nodig heeft? Helaas is niet iedereen gezegend met een perzik huidje á la Doutzen Kroes. Gelukkig zijn er wel een hoop dingen die je kan doen en laten om jouw huid in top conditie te krijgen. Lees hier de 8 do’s en don’ts voor een stralende huid!

1. Was je gezicht ‘s ochtends niet

Was ‘s ochtends je gezicht niet met water! Water droogt je huid waardoor er meer talg geproduceerd wordt en dat veroorzaakt puistjes. ‘s Nachts is je huid aan het herstellen. Het vettige laagje dat dan op je huid ontstaat geeft bescherming. Vergeet dus die koude plens water om wakker te worden. Pak een wattenschijfje en dep zachtjes je huid. Is je huid erg vettig? Doe dan wat milde tonic op het wattenschijfje en dep daar voorzichtig mee.

2. Gebruik een natuurlijk vochtinbrengende crème

Heb je een gevoelige huid? Gebruik dan een crème met zo min mogelijk toevoegingen. Parfum en parabenen veroorzaken irritatie en het laatste wat je wilt is een rode huid. Vochtinbrengende crème hersteld je huid en voorkomt de droogtelijntjes.

3. Verschoon je kussenhoes om de dag

Er is niets zo vies als een kussenhoes besmeurd met haarlak of een rooklucht van het gezellige vrijdagavondje in de kroeg. Als je een mooie frisse huid wil moet je ook zorgen voor de nodige hygiëne .

4. Zorg voor de juiste vitamines

Vitamines en mineralen zijn belangrijk voor een gezonde huid. Vitamine B is een topper voor je huid. Het zit bijvoorbeeld in zilvervliesrijst, vette vissoorten, noten en peulvruchten. Heb je het idee dat je niet voldoende van deze voedingsmiddelen binnen krijgt? Ga dan naar de apotheek en vraag om een specifiek Vitamine B complex.

5. Pas op met koemelk

Ik heb vaker over de nadelen van koemelk geschreven maar voor sommigen van ons kan het de oorzaak van je puistjes zijn zonder dat je het door hebt. Koemelk is (logisch) voor het kalfje bedoelt. Om het kalfje goed te laten groeien zit er het groeihormoon IGF-1 in de melk. IGF-1 zit van nature in ons lichaam maar de hoeveelheid wordt bepaald door wat je eet. Onderzoekers hebben bewezen dat er een sterk verband is tussen het groeihormoon IGF-1 en acne. Vraag je dus eens af of jouw puistjes veroorzaakt zouden kunnen worden door je voedingspatroon?

6. Pas om met suikers en koolhydraten

Zuivel heeft het grootste effect op het het groeihormoon IGF-1 maar ook teveel suikers en koolhydraten kunnen het IGF-1 niveau in je lichaam verhogen. Alles met mate dus!

7. Smeer honing

Toch slachtoffer geworden van een dikke puist op je kin? Smeer een lekker masker van honing op je gezicht en laat het goed intrekken. Honing werkt herstellend en ontstekingsremmend.

8. Drink voldoende lauw of warm water

Last but not least. We kennen deze tip allemaal. Drink voldoende water. Water ondersteund je lever bij het reinigen van je lichaam en je huid. Je doet je lever een groot plezier als je geen koude plenzen water naar binnen werkt. Het liefste lauw of zelfs warm.

Wat zijn jouw beste beauty tips? Laat een reactie achter!

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *