6 kenmerken van een oprecht gelukkig persoon

6 kenmerken van een oprecht gelukkig persoon

Gelukkig zijn. Wanneer ben je nou oprecht gelukkig?

In een wereld waarin we een groot deel van ons leven op social media zitten, willen we allemaal delen hoe mooi en leuk ons leven is. Je bent gelukkig als je een liefdevolle partner hebt, een baan met uitdagingen en een goed salaris en als je in ieder geval eens per jaar een leuk reisje maakt. Maar is dat echt zo? Ben je echt gelukkig wanneer deze dingen allemaal kloppen in je leven?

Mijn antwoord is nee. Die dingen bepalen niet of je je gelukkig voelt of niet.
Echt geluk haal je niet uit materialistische dingen of uit vrienden of een partner, echt geluk vind je in jezelf. Ik heb een lijstje opgesteld waaraan je iemand kan herkennen die oprecht gelukkig is. Veroordeel er niet een ander mee maar gebruik het lijstje om te kijken of jij zelf echt gelukkig bent.

1. Relaties zijn een toevoeging

Of het nou om vriendschappen, romantische relaties of familie gaat, ze horen niet de reden van jouw bestaan of geluk te zijn. Relaties zijn een verrijking van je leven maar echt geluk zit in jezelf en niet in een ander. Een oprecht gelukkig persoon gaat niet op zoek naar mensen om leegtes op te vullen. Je trekt vanzelf de juiste mensen aan wanneer jij content bent met wie je bent.

2. Zelfacceptatie en zelfliefde

Iemand die zichzelf heeft geaccepteerd zoals hij is heeft geen goedkeuring van anderen nodig. Ondanks kritiek van anderen blijven ze zichzelf en gaan ze door met hun leven zoals het voor hen goed voelt. Ze houden van zichzelf zoals ze zijn en voelen zich comfortabel in hun eigen vel.

3. Ze accepteren anderen

Iemand die zichzelf geaccepteerd heeft en happy is kan een ander ook accepteren zoals hij of zij is. Jaloezie is overbodig en bekritiseren al helemaal.

4. Ze omarmen verandering

Verandering is voor een gelukkig persoon leuk en interessant. Als gelukkig persoon kan je flexibel omgaan met verandering en sta je open voor alles wat op je afkomt. Je ziet het leven als een constante les waardoor je blijft groeien.

5. Ze leven in het heden

Altijd bezig zijn met de leuke dingen die je in de toekomst gaat doen zorgt er niet voor dat je NU gelukkig bent. Een oprecht gelukkig persoon laat het verleden los en leeft in het heden. Ze zijn aanwezig in het moment waardoor ze beter van alle kleine dingen kunnen genieten.

6. Ze vertrouwen dat alles met een reden gebeurt

Een gelukkig persoon vertrouwt erop dat alles wat op hem of haar afkomt met een reden tegemoet komt. Tegenslagen kunnen ze goed aan want die worden gezien als lessen waar ze alleen maar wijzer van worden.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *