5 redenen waarom vrouwen ook de eerste stap mogen zetten

5 redenen waarom vrouwen ook de eerste stap mogen zetten

We lijken er soms allemaal nog wat ouderwets in. Vrouwen zijn afwachtend en vinden eigenlijk dat de man de eerste stap moet zetten. Maar waarom? Omdat het zo hoort of omdat we eigenlijk stiekem niet durven?

Voor de dames onder ons: heb jij ooit wel eens een eerste move gemaakt? Als je hierop ‘ja’ kan antwoorden ben je een van de weinige vrouwen.
Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het heel bevrijdend kan werken om toch zelf die eerste eerste stap te nemen. Dit zijn 5 redenen waarom je als vrouw die eerste stap best mag zetten. Niet denken maar gewoon doen!

1. Mannen durven ook niet altijd

Hoe vaak gebeurt het niet dat je leuke meiden ziet tijdens een avondje uit maar dat ze niet door mannen benaderd worden. Genoeg mannen in de buurt maar niemand die op ze afstapt. Mannen durven ook niet altijd. Of dat nou is omdat ze bang zijn dat de dame te hoog gegrepen is of vanwege hun ego. Joost mag het weten. Maar zonde toch als je elkaar heel de avond loopt aan te gapen en geen van jullie een move maakt?

2. Leuke meiden zijn toch al bezet

Er zijn maar weinig mannen die naar je toe komen met de directe vraag of je al een vriend hebt. Dus als jij het hem niet duidelijk maakt, grote kans dat hij er vanuit gaat dat je al een vriend hebt. We gaan er nou eenmaal vaak vanuit dat de leuke mensen al bezet zijn. No way dat hij een blauwtje gaat lopen en de beroemde afwijzing te horen krijgt “ik heb al een vriend”. Neem het heft in eigen handen en maak hem duidelijk dat je geen vriend thuis op je hebt wachten.

3. Bevrijdend gevoel

Iets willen en er ook daadwerkelijk voor gaan geeft je een bevrijdend gevoel. Angsten en onzekerheden laten varen en gewoon doen.

4. Happiness verspreiden

Met jouw flirt actie kan je een ander ook ontzettend blij maken. Niets leuker dan een ander een goed gevoel geven toch? Door eerlijk te zijn tegen een man geef je hem een heel mooi compliment. En mannen zijn net als wij ook wel eens onzeker en krijgen maar wat graag een mooi compliment van een leuke vrouw.

5. Je blijft niet eeuwig single

Je kan er natuurlijk voor kiezen om lekker vrijgezel te zijn en dat zo te willen houden. Maar dames, als je een leuke vent wilt dan zal je toch echt van je bibs af moeten komen en een gokje wagen.

Actie!

Weest creatief, heb lef en denk vooral niet teveel na. Nee heb je en ja kan je krijgen. Of er nou een vervolg komt of niet, gewaardeerd wordt jouw move sowieso!

Al eens een eerste move gemaakt? Deel jouw verhaal in een reactie hieronder. Leuk ter inspiratie voor andere dames!

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *