12 dingen die je moet loslaten om gelukkig te worden

12 dingen die je moet loslaten om gelukkig te worden

Laat los en wees gelukkig

We doen allemaal zo ontzettend ons best om gelukkig te worden. Maar juist dat krampachtig ons best doen voorkomt dat we daadwerkelijk gelukkig zijn.

Het is een leerproces maar als je de volgende 12 tips volgt en los laat, dan komt jouw geluk een stuk dichterbij.

1. Overal controle over hebben

Je voelt je veilig door overal controle over te hebben. Maar het leven valt nou eenmaal niet volledig te controleren. Laat het los! Het voorkomt teleurstellingen want je kan nou eenmaal niet alles in de hand houden.

2. Verandering tegenhouden

Verandering is voor sommigen van ons eng. Want wat als het nou minder leuk, fijn of goed wordt dan het nu is? Maar juist verandering is wat je vooruit kan helpen. Verandering brengt soms onverwachte leuke verrassingen met zich mee die de vreugde in het leven brengen.

3. De enige beer is je teddybeer

Altijd maar voor jezelf redenen bedenken waarom iets niet kan of zal lukken. De bekende beren op de weg zien. Dit kan je ontzettend beperken. Stop hiermee en bedenk waarom je juist wel iets kan of wil. Én het zal lukken ook!

4. Je gelijk willen halen

We zijn allemaal anders en dat betekent dat we een andere kijk hebben op dingen. Je gelijk willen halen levert vaak alleen maar frustraties op. Laat het los en accepteer dat je het niet altijd met elkaar eens kunt zijn.

5. Stop met klagen

Klagen over jezelf, dingen en anderen. Stop ermee. Je eigen negativiteit is wat je ongelukkig maakt. Probeer positief te zijn en geloof in jezelf.

6. Neem de verantwoordelijkheid

Alleen jij kan verantwoordelijkheid nemen voor je eigen acties. Geef anderen niet de schuld maar bekijk eens eerlijk welk aandeel je zelf hebt. Dit kan bevrijdend werken.

7. Wees niet bang

Jij creëert je eigen realiteit dus ook je eigen angst. Weest niet bang en verken je grenzen.

8. Het verleden is geschiedenis, leef in het heden

In het hier en nu leven is een van de lastigste punten. Het is moeilijk om het verleden los te laten of het nou mooie of vervelende tijden waren. Je zal zien dat wanneer je in het hier en nu leeft je weinig teleurstellingen krijgt. Je laat het leven komen zoals het komt en dat geeft je rust. Als je na gaat zitten denken over wat je allemaal (anders) zou willen, brengt dit alleen maar teleurstelling met zich mee wanneer het niet naar je zin gaat.

9. Bekritiseren en in hokjes plaatsen

Veroordeel en bekritiseer anderen niet. Iedereen is anders. Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde. Wat zou dat saai zijn! Er is niets fijner dan een ander in zijn waarde te kunnen laten en te kunnen zien hoe mooi iemand is op zijn eigen manier.

10. Kies voor jezelf en laat los

Zet je eigen geluk voorop ook al betekent dat soms dat je daardoor anderen moet loslaten.

11. Leven naar verwachtingen

Je leeft niet om anderen het naar de zin te maken. Natuurlijk mag je lieve dingen doen voor anderen. Dat is voor jezelf leuk om te doen en ook leuk voor de ander om te ‘ontvangen’. Maar vergeet niet dat het jouw leven is en jij niet aan standaarden van anderen moet voldoen. Je ouders of vrienden kunnen een heel ander beeld hebben van hoe het leven hoort te zijn dan hoe jij het zelf ziet.

12. Wees jezelf

Het gaat er niet om wat een ander van jou vindt dus probeer niet eindeloos indruk te maken. Wees jezelf en houd van jezelf zoals jij bent. De personen die jou waard zijn zullen vanzelf zien wat voor een mooi persoon je bent.

Zo nog meer regels waar je aan moet voldoen om gelukkig te worden?! Zie ze niet als regels maar probeer ze te begrijpen en de waarheid er van in te zien. Dan volgt de uitvoering vanzelf.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *