Zelf mueslirepen maken

Zelf mueslirepen maken

zelf mueslireep makenMueslirepen worden vaak als heel gezond gepromoot maar als je op het etiketje kijkt zie je hoeveel suikers of zoetstoffen er in zitten. Daarom ben ik zelf maar eens in de keuken aan de slag gegaan om mijn eigen mueslirepen te maken. En het bleek nog vrij makkelijk te zijn ook.

Je kan allerlei gezonde en lekkere ingrediënten in je mueslirepen doen. Ik heb gekozen voor de volgende producten.

Ingrediënten gezonde mueslireep

  • 6 rijstwafels
  • 100 gram boekweitvlokken
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 50 gram rauwe cacao nibs
  • 150 gram ahornsiroop
  • 100 gram gemengde noten
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel cacacopoeder

Bereiding mueslireep

  1. Pak een grote kom en verkruimel daarin de rijstwafels
  2. Voeg de boekweitvlokken en de rauwe cacao nibs aan de rijstwafels toe
  3. Hak de gemengde noten fijn en voeg deze ook toe
  4. Doe de ahornsiroop en de kaneel er bij
  5. Smelt de kokosolie. 2/3 van de kokosolie voeg je aan het mengsel toe
  6. Zorg dat alles goed door elkaar gemengd wordt. Het hoort een beetje smeuïg te worden.
  7. Doe alles in een plastic bakje die in de vriezer kan. Duw het stevig aan in het bakje zodat je er later repen van kan snijden
  8. Het overgebleven deel kokosolie (1/3) meng je met de theelepel cacaopoeder en dit giet je over het mengsel heen dat al in het plastic bakje zit.
  9. Zet het bakje voor minimaal een uur in de vriezer

En klaar ben je!

Wat je misschien ook lekker vindt:

Voeg er rozijnen aan toe. Misschien dan wel de cacaonibs weglaten. Of wat dacht je van moerbeien?

Mueslireep voor sporters

Ben je fanatiek aan het sporten? Dan kan je deze mueslireep heel eenvoudig geschikt maken voor je eiwitrijke dieet. Voeg er wat proteïne poeder aan toe en je bent ready. Als je wilt dat er minder calorieën in je reep zitten dan kan je de hoeveelheid ahornsiroop halveren en wat minder noten.

Heb je zelf ook een lekker variant voor een gezonde mueslireep? Laat dan een reactie achter onder dit artikel!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *