Vegan kikkererwten burger

Vegan kikkererwten burger

Ben jij ook gek op burgers maar op zoek naar een gezonde variant? Dan is deze vegan burger echt iets voor jou! vegan kikkererwten burger

Vegan burgers kan je op allerlei manieren maken, mijn favoriet is toch wel dit recept met kikkererwten. Gezond, lekker en makkelijk te maken.

Ingrediënten vegan burger

  • Glutenvrij brood (zelf gemaakt of van de bakker)
  • 400 gram kikkererwten uit blik maar liever zelf gekookt
  • 3 eetlepels boekweitmeel
  • 1 theelepel kipkruiden of gehaktkruiden
  • sap van 1/2 citroen
  • 1/2 chilipeper
  • 2 eetlepels geurloze kokosolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 bosuien fijn gesneden
  • Vegan mayo of andere saus
  • Paprika
  • Komkommer

Bereiding vegan burgers

  1. Snijd één bosui, de twee knoflooktenen en de chilipeper.
  2. Meng de kikkererwten in de keukenmachine of in een blender met de chilipeper, 1 bosui, de knoflook en het citroensap.
  3. Doe het boekweitmeel door het mengsel heen en voeg de theelepel kipkruiden of gehaktkruiden toe
  4. Meng alles goed en voeg boekweitmeel toe als het mengsel niet stevig genoeg is.
  5. Doe de kokosolie in de pan en verwarm de pan goed voor.
  6. Maak met natte handen balletjes van het mengsel en drukt ze een beetje plat. Maak ze zo groot als je wilt, afhankelijk of je een mini burger of normale burger wilt maken.
  7. Bak de burgers in de pan tot ze goudbruin zijn.
  8. Rooster het brood in de pan of in een broodrooster
  9. Doe de burger tussen het brood samen met de paprika, komkommer, een versnipperd bosuitje en de mayo.

Deze burger is een frisse en lichte variant. Door er champignons, gehakte tomaten en tomatensaus bij te serveren maak je er een complete maaltijd van.

Eet smakelijk!

Ken jij ook lekkere vegan burger recepten? Laat hieronder een reactie achter met jouw lekkerste recept!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *