Thaise Tom Kha Kai soep

Thaise Tom Kha Kai soep

tom kha kai soep

Een  jaar geleden at ik voor het eerst de Tom Kha Kai soep in Thailand. Ik was meteen verslaafd. Ik denk dat ik de soep tijdens mijn reis wel minimaal 5 keer heb gegeten. Toen ik de soep vorige week weer een keer bestelde maar dan in een restaurant in Amersfoort, besloot ik eindelijk eens het recept zelf te gaan maken. Er zijn veel varianten op de Thaise Tom Kha Kai soep.

Dit recept komt het dichtste in de buurt van de originele soep. Erg leuk om te maken voor visite. Qua voorbereiding heb je wat tijd nodig omdat de kipfilet een aantal uren moet marineren. Het maken van de soep zelf is zo gedaan, hooguit een half uurtje!

Ingrediënten Tom Kha Kai soep

  • 500 ml water
  • 500 ml kokosmelk uit toko
  • 2 Kipfilets
  • 1 stengel citroengras (sereh)
  • Flesje vissaus
  • 10 plakjes galangawortel (laos)
  • 8 citroenbladeren (kaffa limes)
  • Verse koriander
  • 2 El limoensap
  • 1 rode peper
  • 250 gram oesterzwammen

Bereiding Tom Kha Kai soep

  1. Snijd de kipfilet in stukjes en marineer deze een aantal uur in voldoende vissaus
  2. Doe de kokosmelk en het water samen in een grote pan
  3. Maak kleine kerfjes met een mes in de citroengras stengel, doe deze vervolgens in de pan erbij
  4. Snijd 10  dunne plakken van de laos en voeg deze ook in de pan
  5. Pak 8 citroenbladeren en doe deze er ook bij
  6. Snijd de verse koriander nu redelijk fijn en gooi het in de pan. Afhankelijk van hoe lekker je koriander vindt, kan je meer of minder doen. De hoeveelheid op de foto is niet te overheersend. Ongeveer een hand vol.
  7. Snijd de limoen doormidden en doe 2 eetlepels sap in de pan erbij
  8. Snijd de rode peper (met pitjes!) grof en voeg ook deze toe
  9. Doe als laatste de oesterzwammen erbij.
  10. Laat het geheel koken tot de kipfilet gaar is.
  11. Zorg dat de soep niet indikt. Voeg indien nog extra water toe.

Opdienentom kha kai soep

De soep ziet er extra leuk uit als je alle ingrediënten erin laat zitten. Haal alleen de citroengras stengel eruit.  Vergeet niet dat de laos, gember en citroenbladeren niet te eten zijn.

Eet smakelijk!

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *