Quinoa risotto met kip en verse groenten

quinoa-risotto

Deze risotto is mijn favoriet. Hij zit vol met verse groenten en voorkomt een piek in de bloedsuiker doordat je quinoa gebruikt in plaats van risotto.

Risotto is een rijstgerecht. Het wordt gekookt in bouillon en witte wijn en tijdens het koken worden er groenten toegevoegd.Het lekkerste is het als groenten met een stevige bite redelijk fijn gesneden worden. Zachte groenten zoals champignons kunnen groter blijven
Ik vind risotto erg lekker door de zachte structuur maar eet het niet zo vaak door de hoge glycemische index.

Ingrediënten quinoa risotto

2 personen

  • 175 gram quinoa
  • Kalkoenfilet of kipfilet
  • 1 eetlepel kokosolie
  • halve aubergine
  • halve courgette
  • 1 kleine ui
  • 1 knoflookteen
  • 75 gram oesterzwammen
  • verse basilicum
  • half bouillonblokje
  • halve citroen
  • peper en zout
  • eventueel witte wijn

Bereiding quinoa risotto

Snijd de courgette, aubergine en ui in kleine stukjes. Snijd de oesterzwammen ook in stukjes maar niet te klein.
Zet de quinoa op met 3 keer zoveel water. Voeg het halve bouillonblokje eraan toe en breng het aan de kook.
Snijd vervolgens de kalkoen- of kipfilet in stukjes en bak deze in de kokosolie. Wanneer het vlees gaar is voeg dan de ui en de knoflook toe. Voeg alle groenten toe en bak deze mee.

Zodra de quinoa goed gekookt is doe dan alle groenten en het vlees erbij. Zorg wel eerst dat er geen water meer bij de quinoa zit. Zodra alles bij elkaar in een pan zit voeg dan scheutje voor scheutje witte wijn toe. Knijp een halve citroen uit boven de pan.
Doe als laatste gekneusde basilicum er doorheen en kook het geheel nog even door.
Dien het geheel op met een schijfje citroen en een paar blaadjes basilicum bovenop.

Variëren met quinoa risotto

Ook erg lekker is quinoa met rode bietjes en geitenkaas.

Benieuwd naar meer artikelen in de categorie gezonde recepten?



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *