Havermout ontbijt

Havermout ontbijt

Ontbijten met havermout is een heel goed begin van de dag. Je krijgt er veel energie van en kunt er lang op door.
Ik was het ontbijten met dan weer crackers en dan weer speldbrood een beetje zat en koude yoghurt krijg ik ‘s ochtends gewoon niet weg. Overigens is koud ontbijten ook niet goed voor je. Ik wilde wat anders wat makkelijk, voedzaam en gezond was. Ik kwam op de ouderwetse havermout en ben meer informatie gaan opzoeken. Het bleek dat havermout veel voordelen heeft. Nu ontbijt ik een paar keer per week met havermout. Altijd met noten en soms vruchten erbij. Ik vind het een goede afwisseling in mijn ontbijt.

Hoe wordt havermout gemaakt?

Havermout wordt gemaakt uit haverkorrels. Deze graansoort wordt eerst gewassen en gepeld. Vervolgens worden de haverkorrels verhit, verknipt, gestoomd en platgewalst.

Wat zijn de voordelen van havermout?

Het heeft een zeer vezelrijke structuur een bevat langzame koolhydraten. Doordat het langzaam opgenomen wordt voorkomt het pieken in de bloedsuikerspiegel. Dit maakt dat je je langer door kunt door het eten van havermout.

De voordelen op een rijtje:

  • Voor een betere spieropbouw
  • Belangrijke vitaminen en mineralen
  • Cholesterol verlagend
  • Stabiliseert bloedsuikerspiegel
  • Goede stofwisseling
  • Goedkoop!

Havermout recepten

Tot nu toe eet ik havermout alleen als ontbijt met noten en vruchten als blauwe bessen of bramen. Maar havermout kan ook lekker door een verse fruitsmoothie of je kan er zelfs havermoutkoekjes mee maken!

Havermout bereiden

Doe een aantal (10) eetlepels havermout in een steelpan. Voeg er water aan toe zodat de havermout net onder water staat. Breng het aan de kook tot het geheel indikt. Kook het niet te droog want dat is niet lekker. Eet het warm op!

Waar kan ik havermout kopen?

Havermout kan je gewoon in de supermarkt kopen en is te vinden in het schap tussen de muesli en de brinta. Havermout is ook te koop bij de natuurwinkels. Er zijn verschillende soorten havermout te vinden:

  • Biologische havermout
  • Volkoren havermout
  • Snelkook havermout



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *