Glutenvrije pizza

Glutenvrije pizza

Een lekkere pizza zo nu en dan moet kunnen. Uiteraard wel een gezonde!

Je kan voor een gezonde pizza verschillende soorten deeg gebruiken. Je kunt een kant en klaar bodem kopen, je kan mix kopen voor glutenvrij deeg of je maakt de bodem zelf. Als je een pizzabodem wil maken volgens het paleo dieet dan kan je kiezen voor een bodem van kikkererwten. Heel gezond maar jammer genoeg wordt deze bodem niet knapperig.
Ik ben zelf geen fan van kant en klaar glutenvrij deeg omdat hier veel andere stoffen aan worden toegevoegd zoals maïsmeel, suiker en verdikkingsmiddelen. Ik heb gekozen voor een bodem op basis van boekweitmeel.

Glutenvrije pizza
Glutenvrije pizza
Glutenvrije pizza kan met het juiste recept ontzettend lekker zijn! Benieuwd hoe je een goede glutenvrije pizza maakt? Bekijk nu het recept!

Kooktijd: 20 minuten

Opbrengst: 2 personen

Ingrediënten:
  • 100 gram boekweitmeel
  • water
  • tomatenpurree
  • salami
  • geitenkaas
  • 1 rode paprika
  • kastanje champignons
  • groene pepers
  • cherry tomaatjes
Instructies:
1. Bak de paprika en de kastanje champignons kort in de wok met kokosolie. 2. Verwarm de over voor op 200 graden Voeg het boekweitmeel en het zout bij elkaar. Meng het goed. 3. Doe vervolgens beetje voor beetje water erbij tot het stevig en kneedbaar deeg is. 4. Leg bakpapier op een bakplaat en bestrooi nog even met wat boekweitmeel 5. Rol het deeg uit op de bakplaat met een deegroller tot het mooi rond en dun is. Als het deeg plakt, doe dan wat boekweitmeel op de deegroller. 6. Besmeer de pizza met tomatenpuree. Beleg de pizza met de rest van de ingrediënten. 7. Zet de pizza in de oven en houdt deze goed in de gaten. Het verschilt per oven hoe lang hij erin moet.

Haal de pizza eruit.
Eet smakelijk!



4 thoughts on “Glutenvrije pizza”

  • Eindelijk, een recept voor een gezondere glutenvrije pizza!
    Geen aardappelzetmeel/tapiocameel/etc. recept haha!
    Vraagje: Is deze bodem goed gerezen? Is hij niet-super-vast? Brood van alléén boekweitmeel is me namelijk nooit gelukt, dat werd net een steen haha!
    Alvast super bedankt!
    Frederique (15)

    • Hoi Frederique, bedankt voor je reactie! Boekweit kan je inderdaad lastig laten rijzen dus echt luchtig wordt hij niet. Je zou ook een bodem van kikkererwten kunnen maken maar dan mis je het knapperige weer. Als ik op de perfecte bodem kom dan zal ik het recept posten:)
      Groeten, Fenna

  • Ik heb er ook een flinke scheut olijfolie doorheen gedaan en het was heerlijk! Niet te hard niet te zacht, precies goed. Tip: bij kleven van het deeg (het kleefde amper maar toch) tussen twee vellen bakpapier rollen met de deegroller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *