Boekweitwraps glutenvrij!

Boekweitwraps glutenvrij!

Lekker! Deze boekweitwraps zijn makkelijk te maken, gezond, voedzaam én glutenvrij.
Als je glutenvrij eet kan je soms heel erg trek hebben in deegwaren.  Deze wraps geven je dat idee een beetje terwijl ze eigenlijk heel gezond zijn.

Wat is boekweit?

Boekweit wordt een pseudograan genoemd maar is een zaad. De zaden worden tot meel gemalen en gebruikt voor allerlei gerechten. Boekweit is van nature glutenvrij en heeft een lage glycemische index. Gezond bezig zijn en genieten tegelijk dus!

Ingrediënten boekweitwraps

2 personen (je houdt waarschijnlijk wel wraps over voor in de vriezer)

  • 200 gram boekweit
  • 400 ml water
  • 2 eieren
  • 2 theelepels oregano
  • snufje zout
  • 2 knoflooktenen
  • kokosolie

Voor de vulling:

  • 1 courgette
  • 2 rode paprika’s
  • 2 gekruide biologische burgers
  • 1 knoflookteen
  • peper
  • zout
  • rucola sla

Hoe bereid je de glutenvrije boekweitwraps?

  1. Doe het boekweitmeel met het water en de eieren in een kom. Klop het goed door elkaar met een garde
  2. Snijd de verse knoflook fijn en bak het kort in geurloze kokosolie
  3. Voeg de knoflook samen met zout en oregano toe aan het beslag
  4. Mix alles goed door elkaar en ze zijn klaar om te bakken!
  5. Zet de biologische burgers op het vuur en bak deze langzaam gaar
  6. Begin met een teentje knoflook te snijden en gooi die in de pan waarin je de groenten gaat bakken.
  7. Snijd de groenten en bak deze met de knoflook mee
  8. Alles klaar? Dien de wraps leuk op op een bord.
  9. Stop wat rucola er tussen en doe er eventueel wat plakjes of geraspte geitenkaas overheen.Eet smakelijk!

Benieuwd naar meer lekkere gezonde recepten? Op deze website plaats ik regelmatig lekkere en gezonde recepten. Glutenvrij, suikervrij en soms ook lactosevrij.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *