Lasagne van courgette

Lasagne van courgette

Net als mijn “lasagne zonder pasta” recept, ben ik ook echt gek op dit gerecht. Dit is een wat frissere en groenere lasagne doordat je geen gebruik maakt van rode saus.

Gezonde lasagne

Dit recept is heerlijk en natuurlijk veel gezonder dan de traditionele lasagne omdat je de pasta vellen niet gebruikt maar die vervangt door courgette.
Pasta zijn snelle koolhydraten. Die zorgen voor schommeling in je bloedsuikerspiegel en dat vermijd ik liever.

 

Welke ingrediënten heb je nodig voor de courgette lasagne?

  • 1 courgette
  • 2 handjes rucola
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 4 eetlepels geitenmelk
  • handje geraspte geitenkaas
  • 4 gesneden verse tomaten (uitgelekt)
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel koriander (als je er van houdt)

Hoe bereid je de courgette lasagne?

  1. Snijd de courgette in de lengte door de midden en maak dunne plakjes met een dunschiller.
  2. Bak de courgette heel kort in een pan met een beetje geurloze kokosolie.
  3. Laat de plakken courgette uitlekken op keukenpapier.
  4. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  5. Snijd de ui en de knoflook fijn en bak in geurloze kokosolie.
  6. Voeg de gesneden en uitgelekte tomaten toe aan de uien en knoflook en bak kort. Draai uit.
  7. Voeg de koriander en een beetje zout en peper toe.
  8. Vet de ovenschaal in.
  9. Meng de zachte geitenkaas met de geitenmelk tot het een glad en zacht mengsel wordt.

Begin nu met het opbouwen van de lasagne

  1. Leg de eerste laag courgette op de bodem van de ovenschaal.
  2. Doe een laag van de tomaten, uien en knoflook bovenop de courgette.
  3. Smeer een laag van het geitenkaas mengsel bovenop de tomaten.
  4. Bouw zo de lasagne verder tot alle ingrediënten op zijn.
  5. Strooi als laatste de geraspte geitenkaas over de lasagne
  6. Zet 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *