Herfstige boekweit risotto met kastanje champignons

Herfstige boekweit risotto met kastanje champignons

Het is koud en nat buiten en we hebben wat meer behoefte aan stevige warme maaltijden en laten de frisse salades lekker staan. Risotto is een van mijn favo gerechten alleen vind ik het altijd wel erg zwaar op de maag. Vaak heb ik daarna ook nog eens trek in zoetigheid omdat mijn bloedsuikerspiegel omhoog schiet door de risotto. En daar heb ik nu een leuke variant voor bedacht.

Champignon boekweit risotto
Champignon boekweit risotto

Kooktijd: 30 minuten

Opbrengst: 1 persoon

Ingrediënten:
  • 70 gram boekweitgrutten
  • 3 kastjanje champignons
  • 1/2 aubergine
  • stukje zachte geitenkaas
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • zeezout en peper naar smaak
Instructies:
Kook de boekweitgrutten heel kort tot het net een beetje zacht begint te worden. Voeg vervolgens (bijna) alle ingrediënten er aan toe en laat het bij elkaar nog even pruttelen. Bewaar de geitenkaas tot het laatste moment.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *