Bananenbrood recept: lekker en glutenvrij

Bananenbrood recept: lekker en glutenvrij

Bananenbrood is heerlijk, voedzaam en gezond. Als je het juiste meel gebruikt dan is bananenbrood ook glutenvrij!

Bananenbrood zonder gluten

Bananenbrood kan je maken als lekkers bij de thee maar het is ook makkelijk als je geen gluten mag en toch een boterham wilt eten.
Je kan het brood maken en daarvoor verschillende glutenvrije meelsoorten gebruiken. Ik heb gekozen voor boekweitmeel. Boekweit is van nature glutenvrij en dus ideaal voor mensen met coeliakie of als je er bewust voor kiest om geen gluten te eten.

Recept bananenbrood

Bananenbrood is makkelijk te maken en heeft niet al te veel ingrediënten nodig. Met de volgende ingrediënten heb ik het bananenbrood gemaakt. Uiteraard kan je zelf nog meer toevoegen om het precies naar jouw smaak te maken.

  • 350 boekweitmeel
  • 5 bananen
  • 100 gram  ahornsiroop
  • 125 ml water
  • 100 ml kokosolie
  • 1 eetlepel zuiveringszout
  • 1 theelepel gemalen piment kruiden
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel zout

 Bereiding bananenbrood

Vet een cakeblik in met kokosolie. Bestrooi het blik vervolgens met een beetje boekweitmeel en klop het overtollige meel uit het blik.
Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Pureer de bananen in een blender of met een keukenmachine.
Voeg de kokosolie, de ahornsiroop en het water toe aan de gepureerde bananen. Meng het goed door elkaar.
Doe de boekweitmeel met het zout, het zuiveringszout, de piment en kaneel in een kom en meng alles. Voeg vervolgens de bananenpuree toe.
Meng het geheel goed tot alles glad is.
Giet het over in het cakeblik, strijk het een beetje glad en plaats het vervolgens in de oven.
Laat het 1 uur in de oven bakken. Als het brood klaar is laat je het vervolgens een half uur afkoelen. Snijd het in plakken en vries het brood in of dien het gelijk op.

Eet smakelijk!

Benieuwd naar meer artikelen in de categorie gezonde recepten?



1 thought on “Bananenbrood recept: lekker en glutenvrij”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *